Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  16:16:00

ΕΝΦΙΑ: Νέα μείωση 8-10% (μετά την μεσοσταθμική κατά 22%) σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Δεν θα είναι οριζόντια και πραγματική για όλους. Κύριο

Κλειδί στην ελάφρυνση των λογαριασμών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαδραματίσουν οι νέες τιμές ζώνης που θα καθοριστούν και θα αφορούν σε πολλές μεσαίες και λαϊκές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Μείωση 8%-10% στους λογαριασμούς του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο του γενικότερου κυβερνητικού σχεδιασμού για φοροελαφρύνσεις.

Η κυβέρνηση ανασύρει τον φάκελο για τις μειώσεις φόρων από το 2021, που μπήκε στο συρτάρι λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Το έδαφος για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης που θα αφορούν αλλαγές στην κλίμακα και στους συντελεστές του φόρου στρώνει και η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη.

Να καταργηθεί προτείνει το πόρισμα για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται στους έχοντες ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Παράλληλα θα υπάρξει μείωση και ειδική πρόβλεψη για λιγότερο ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός πρόσφατα,. Πάντως η προσεχής εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, που αφορά κυρίως σε μεσαίες και ορισμένες λαϊκές περιοχές και ενδεχομένως η αναπροσαρμογή της φορολογητέας ύλης ορισμένων αγροτεμαχίων(που σήμερα υπολογίζεται σε ένα ευρώ το στρέμμα) εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline