Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:19:28

Βρέθηκε λύση και για τους ασθενείς Έλληνες... Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αθήνας κατά 55-60 % αλλοδαπούς, κυρίως από μολυσμένους (λαθρο)μετανάστες πάσης Ασίας και Αφρικής. Θα μεταφερθούν για νοσηλεία σε ξενοδοχεία καραντίνας. Κύριο

Τεράστια η πίεση από τους διευθυντές και τις διοικήσεις των νοσοκομείων σε Αττική και επαρχία και τους γενικότερους κινδύνους από την εξάπλωση της πανδημίας για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες εξαιτίας των αλλοδαπών ασθενών, των κατά δεκάδες μολυσμένων σε όλη την Ελλάδα, όπως στη Μακεδονία και όπως από χθες στη Λέσβο με ..243 κρούσματα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα ξενοδοχεία καραντίνας, αυτή τη φορά για φιλοξενία μεταναστών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό αλλά μπορούν να συνεχίσουν τη νοσηλεία-θεραπεία τους εκεί. Πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας συνήθως και χωρίς βαριά άλλα νοσήματα.. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε την έντονη ανησυχία του για την μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων στην Αθήνα.

«Στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι αυξημένος ο αριθμός των μεταναστών που έχουν κορωναϊό. Στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί, ασυμπτωματικοί και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όπου μένουν μαζί με άλλους. Τις επόμενες ημέρες θα τους στείλουμε σε ξενοδοχεία καραντίνας ε υγειονομική επίβλεψη, ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Σχολιάζοντας τα σενάρια για γενικό lockdown στην περιοχή της Αττικής, υποστήριξε πως ένα τέτοιο μέτρο είναι η τελευταία επιλογή: «Πρέπει να δοκιμάσουμε όλων των ειδών τα μέτρα ώστε να παραμείνει η κοινωνία όρθια και να αντέξει το σύστημα υγείας. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, θα υπάρξει επιστημονική ανάλυση και με βάση τις υποδείξεις θα προχωρήσουμε», είπε.
Απαντώντας στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση για τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λυπηρός ο τρόπος που κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση. Το Σεπτέμβρη του 2018 είχαμε 35 άτρομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ. Τώρα έχουμε 99 κενές θέσεις ΜΕΘ σε όλη την Αττική – 37 κενές κλίνες Covid και τα υπόλοιπα για γενικές περιπτώσεις. Από την άλλη κανένα ΕΣΥ όσο ισχυρό και να είναι δεν αντέχει γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων».
Σημειώνεται ότι σήμερα Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 174 καταγράφηκαν στην Αττική. Αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία όσων καταγράφονται θετικοί στον ιό σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας όπως ο «Ευαγγελισμός», είναι μετανάστες που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline