Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:07:14

Η Αλβανία του Εντι Ράμα βάζει "λουκέτο" σε σχολεία, που ήλεγχε η "αντίπαλη" στον Ερντογάν οργάνωση FETO. Πάντα φιλότουρκος και υποτελής στον νέο- Σουλτάνο. Κύριο

Γιατί δεν πρέπει να θρέφει αυταπάτες η ελληνική Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα ότι θα βρεθεί έδαφος συμφωνίας για την ΑΟΖ (την οποία υπονόμευσε όταν έγινε επί Μπερίσα και Κ.Καραμανλή- Μπακογιάννη) και για μια άλλη δημοκρατική πολιτική προς την ελληνική ομογένεια, αυτής που απολαμβάνουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα.

Το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας, με την προεδρία του Εντι Ράμα ανακοίνωσε ότι κλείνει τρία σχολεία που ελέγχονταν από τη FETO του ιεροκήρυκα Γκιουλέν. Πράξη μισαλλοδοξίας και πολιτικής εμπάθειας, κατά τα φαινόμενα, όπως τόσες άλλες του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν.

Η Αλβανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έκλεισε τρία σχολεία που έλεγχε η τρομοκρατική οργάνωση FETO του ιεροκήρυκα Γκιουλέν που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ανακηρύξει τρομοκρατική οργάνωση (Fethullahçı Terör Örgütü) αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με την Άγκυρα η FETO βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι ο μεντρεσές Hafiz Abdullah Zemblaku στη νοτιοανατολική πόλη Korce και ο μεντρεσές Ali Korca στη δυτική πόλη Kavaje, αμφότερα θρησκευτικά γυμνάσια, καθώς και το Memorial International School of Tirana, το οποίο λειτουργoύσε ως δημοτικό και γυμνάσιο, έκλεισαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αποφάσεις ελήφθησαν στις 16 και 23 Σεπτεμβρίου.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έκλεισαν σύμφωνα με την απόφαση υποχρεούνται να παράσχουν σε κάθε μαθητή τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή του σε άλλο σχολείο. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ εν αναμονή της δημοσίευσής της στο αλβανικό ΦΕΚ.

«Η FETO αύξησε την επιρροή της στην εκπαίδευση στη χώρα τα τελευταία χρόνια μέσω του ιδρύματος Sema. Σε συνεργασία με την Αλβανική Μουσουλμανική Κοινότητα, η οργάνωση ανέλαβε τη διοίκηση πολλών μεντρεσέδων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των σχολείων που έκλεισε το συμβούλιο υπουργών» σχολιάζει το Anadolu.

Για τον Φετουλάχ Γκιουλέν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τουρκικό δικαστήριο. Ο ίδιος έχει αυτοεξοριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατοικεί στο Σέιλορσμπουργκ, Πενσυλβάνια. Η Τουρκία ζητά την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline