Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:02:52

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη το απόγευμα για τελευταία μέτρα ελπίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν φτάσουν στο κόκκινο. Έλεγχος στις πλατείες, παντού μάσκα, απαγόρευση κυκλοφορίας 1-5, τοπικά lockdοwn εκτός Αττικής. Κύριο

Πάμε με χίλια προς τα 1.000 κρούσματα την ημέρα. Lockdown στην Καστοριά - Στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες.

Τελευταία προσπάθεια της Κυβέρνησης να λογικεύσει τους απείθαρχους πληθυσμούς και τους επιπόλαιους νέους των πλατειών και των νυχτερινών μαζικών συνάξεων(συχνά παράνομων και κρυφών), χωρίς μάσκα και σε περιπλάνηση, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να μην φτάσουν οι περιοχές αυτές στο κόκκινο, δηλαδή σε μεγάλες απαγορεύσεις και σε απόλυτους περιορισμούς, όπως την περασμένη Άνοιξη.

Η Καστοριά είναι η δεύτερη περιοχή μετά την Κοζάνη που περνά στο «κόκκινο» - Παραμένουν στο «πορτοκαλί» τα Γιάννενα - «Εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Η Καστοριά είναι η δεύτερη περιοχή μετά την Κοζάνη που περνά στο επίπεδο συναγερμού 4 και μπαίνει σε lockdown. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα Γιάννενα παραμένουν στο επίπεδο συναγερμού «3» (πορτοκαλί), ενώ στο ίδιο επίπεδο περνούν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες. Τα μέτρα που έχουν θερμοθετηθεί αντίστοιχα για τα επίπεδα συνεγερμού 3 και 4 θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή. Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμη» την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και επισήμανε ότι εκτός από το ρεκόρ στα κρούσματα, έχει πέσει σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας όσων επιβεβαιώθηκαν ότι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και πλέον είναι στα 37 έτη. Στη Θεσσαλονίκη όμως, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων έχει πέσει στα 28 χρόνια!

Σημειώνεται ότι η επιδείνωση είναι ραγδαία στις Σέρρες, που πέρασαν στο επίπεδο συναγερμού 3, ενώ βρίσκονται στο επίπεδο 1 (πράσινο, επίπεδο ετοιμότητας).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline