Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:24:49

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια μετά τις Γιορτές και όχι πριν. Καθηγητής Χαρ. Γώγος: «Μετά τις γιορτές το άνοιγμα όλων των σχολείων». Κύριο

Εξαδάκτυλος, πρόεδρος ΠΙΣ: «Όχι» στο άνοιγμα σχολείων - Τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο.

Άνοιγμα των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών μετά τις γιορτές "βλέπει" ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.

«Αυτό που "παίζει" είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.
Ανέφερε το λιανεμπόριο στους τομείς που ίσως ανοίξουν με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Για την εστίαση είπε ότι είναι μάλλον ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και φαίνεται πως το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω.
«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό», «οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω», προειδοποίησε ο κ. Γώγος.

Εξαδάκτυλος, πρόεδρος ΠΙΣ στο CNN Greece: «Όχι» στο άνοιγμα σχολείων - Τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο.

Κατηγορηματικός για τον ασφαλή τρόπο σταδιακής άρσης του lockdown είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που μιλώντας στο CNN Greece εκτίμησε ότι η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πρόωρη και δημιουργεί εφησυχασμό. Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του για άρση των μέτρων υπό την προϋπόθεση μείωσης των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό σε διψήφιο αριθμό.

«Στη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων δεν επιθυμώ να συμμετέχω. Και αυτό διότι τη θεωρώ πρόωρη που προσφέρει μια ψυχολογική χαλάρωση που αν αποτυπωθεί στην εφαρμογή των μέτρων θα μας κάνει ζημιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.
«Την ίδια ώρα δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία της συμβολής του κάθε περιοριστικού μέτρου στο lockdown του Νοεμβρίου, τα οποία συγκρινόμενα με εκείνα του Απριλίου θα μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα», συνέχισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline