Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  19:24:22

Ορκίστηκε πάλι βουλευτής ο 70ρονος,Παναγιώτης Κουρουμπλής, που γίνεται μαιτρ της πολιτικής επιβίωσης. Δικαιούται να λάβει αναδρομικά... 120.000 ευρώ. Κύριο

Με φαύλη διάταξη παρότι δεν προσέφερε καμία βουλευτική εργασία πουθενά, ούτε στη Βουλή ούτε στο κόμμα του σε παρόμοια θέση (όπως ο Παπαχριστόπουλος), δικαιούται να λάβει αναδρομικά 18 μισθούς βουλευτικής αποζημίωσης (χωρίς τα επιδόματα γραφείου, μισθούς συνεργατών) και επίσης ασφαλιστική κάλυψη 18 μηνών ως κανονικός βουλευτής.

Κατέλαβε οριστικά την 4η βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα Β' Αθήνας , που κατείχε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μετά από 18 μήνες αναμονής και χάρη στην επιμονή του για επανακαταμέτρηση των ψήφων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ορκίστηκε για άλλη μια φορά βουλευτής, μετά την πρόσφατη κοινοποίηση στη Βουλή της απόφασης του εκλογοδικείου για την επικράτησή του έναντι του ανθυποψηφίου του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Με αυτό τον τρόπο μπήκε και οριστικό τέλος στο θρίλερ που είχε καταγραφεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την 4η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, το οποίο είχε ολοκληρωθεί τότε με διαφορά μόλις 6 ψήφων υπέρ του κ. Παπαχριστόπουλου(13.912 ψήφοι έναντι 13.906).

Η επανακαταμέτρηση, ωστόσο, κατέδειξε διαφορά 226 ψήφων υπέρ του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος καταλαμβάνει οριστικά πλέον της έδρα, ενώ αναμένεται να λάβει και μέρος της αποζημίωσης που δικαιούται.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη δικαίωσή του στο εκλογοδικείο, μπορεί μαζί με την έδρα να διεκδικήσει αποζημίωση για τους 18 μήνες που ήταν εκτός του Κοινοβουλίου καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες.
Σύμφωνα με το φαύλο καθεστώς στη Βουλή γι αυτό το θέμα, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 120.000 ευρώ) και ασφαλιστική κάλυψη αναδρομικά, προσμετρήσιμη..

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που ασκούσε όλο αυτό το διάστημα κανονικά τα καθήκοντα του ως Βουλευτής, δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε.Και δικαίως αφού προσέφερε κανονική βουλευτική εργασία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline