Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:14:15

Δέκα υπουργοί και υφυπουργοί αναζητούν εκλογική περιφέρεια για να πολιτευθούν ή όχι τελικά. Δεν βιάζονται και δεν εκμεταλλεύονται το υπουργικό τους αξίωμα με ρουσφέτια. Κύριο

Γεραπετρίτης, Χαρδαλιάς, Παπαθανάσης, Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Πέτσας, Χρυσοχοίδης.Κοντοζαμάνης. Ζαχαράκη, Ταραντίλης.

-Συνήθως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπορεί να μπεί κανείς μια φορά και μετά αναζητά θέση στο ψηφοδέλτιο κάποιας εκλογικής περιφέρειας. Παλαιότερα ήταν πολύ βολική για τους επώνυμους και νέους στην πολιτική η Β΄. εκλογική περιφέρεια Αθηνών, στην οποία εκλέγονταν 13-16 υποψήφιοι από τα δύο μεγάλα κόμματα. Τώρα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, καθώς έχει κατακερματισθεί σε 4 εκλογικές περιφέρειες.

Το Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζει τα εκλογικά σενάρια για το 2021 και για το 2022,και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του μιλά για εξάντληση της τετραετίας έως τον Ιούλιο του 2023. Ωστόσο, κατά το συνήθειο της περίπτωσης και των προσωπικών φιλοδοξιών μια σειρά εξωκοινοβουλευτικών υπουργών προετοιμάζονται ήδη, αναζητώντας κατάλληλη, δηλαδή εύκολη-φιλική εκλογική περιφέρεια.

Η μάχη του σταυρού είναι μια δύσκολη διαδικασία, ειδικά για στελέχη της κυβέρνησης που θα κληθούν για πρώτη φορά να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες. Ωστόσο, επειδή ο ανταγωνισμός είναι σκληρός η προετοιμασία θέλει καιρό.

Ο Νότιος Τομέας της Αθήνας είναι προς το παρόν αυτός που συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών... υπουργικών υποψηφίων. Για εκεί ακούγεται το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση (με ισχυρή επιρροή στην Καλλιθέα και ευρύτερα, καθώς και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πρώην δημάρχου Βύρωνα.. Αν και ο τελευταίος δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα ή θα περιμένει τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην ίδια περιφέρεια εκτιμάται ότι θα είναι υποψήφιος και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στην Α' Αθήνας, που μάλλον θα μειωθεί με τη νέα απογραφή έως το 2023 κατά μία έδρα, προσανατολίζεται, να θέσει υποψηφιότητα ο επιτυχημένος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με την επάνοδο του Δημήτρη Αβραμόπουλου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, οποίος μπορεί τελικά να προτιμήσει τον βόρειο τομέα Αττικής. Η συγκεκριμένη περιφέρεια εξετάζεται ως επιλογή και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που επίσης θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.

Για την Ανατολική Αττική προετοιμάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έχει ενδιαφέρον ότι το υπουργικό δίδυμο του Εσωτερικών θα δοκιμαστεί στην ίδια περιφέρεια, αφού εκεί εκλέγεται και ο υπουργός Μάκης Βορίδης αλλά έρχεται πρώτη η Γεωργία Αθ. Μαρτίνου..

Ερωτηματικό υπάρχει για τις προθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος το 2015 είχε θέσει υποψηφιότητα στην Αρκαδία χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές αναμένεται να βρεθεί και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δεν φέρεται πρόθυμη να θέσει υποψηφιότητα και εξετάζει την περιφέρεια Ευρυτανίας για τις προσεχείς εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να παραμείνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης,(μαζί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παν. Πικραμένο) με το δεδομένο ότι θα έχει αυτόν τον ρόλο μέχρι τις εκλογές. Γενικά είναι δύσκολο οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι να εκλέγονται άνετα βουλευτές με σταυρό. Ίσως το Επικρατείας να στεγάσει πάλι τον καθηγητή υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας πολλές ευθύνες για το κυβερνητικό έργο, χωρίς περιθώρια να κυνηγά τον σταυρό. Δεν φέρεται να έχει τέτοιες φιλοδοξίες και δυνατότητες η υπουργός Πολιτισμού Λ.Μενδώνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline