Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  17:13:58

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος -που περιφρόνησε ο ανάγωγος ασεβής Ντ. Τραμπ - προσευχήθηκε για Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις. Κύριο

Είχαμε επισημάνει από τους πρώτους την προσεκτική και διορατική στήριξη του νέου Αρχιεπίσκοπου προς τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, μετά την ταπεινωτική του συμπεριφορά του Ντ Τράπ στο Λευκό Οίκο, όταν ανάγκασε τον σπουδαίο ως προσωπικότητα Αρχιεπίσκοπο από την Κωνσταντινούπολη, να μείνει όρθιος στην επίσκεψη του εκεί. Με πλήρη αδιαφορία για την μετατροπή της Αγίας Σοφία σε τζαμί.


22.1.2021. Στην καθιερωμένη διαθρησκειακή ακολουθία για την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε για τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Δέηση προς τον Θεό να ευλογήσει τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, και τη νέα αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, και να τους δώσει σοφία και σθένος για να ηγηθούν του αμερικανικού έθνους και να το καθοδηγήσουν σε ένα πιο φωτεινό, ασφαλές και υγιές μέλλον για όλους τους Αμερικανούς, ανέπεμψε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης διαθρησκειακής ακολουθίας για την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, η οποία χρονολογείται από την εποχή της πρώτης ορκωμοσίας του Προέδρου Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, εκπροσωπώντας όλους τους πιστούς της, ανέγνωσε διαδικτυακά προσευχή για την υγεία και την επιτυχία των δύο κορυφαίων αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Θεό να ενισχύσει τον Πρόεδρο και την αντιπρόεδρο στην αποστολή τους για την επούλωση των πληγών, τη συμφιλίωση, την ενότητα και την ειρήνη στην Αμερική και να τους δώσει αρετή, ευθυκρισία και αίσθημα δικαίου, ώστε όλοι οι Αμερικανοί να έχουν τη βεβαιότητα και την εμπιστοσύνη ότι τα δικαιώματά τους ως πολίτες θα τυγχάνουν πάντα απόλυτης υπεράσπισης και προστασίας.

«Προστάτευε, Θεέ μου, τη Δημοκρατία μας, το Κογκρέσο, τα δικαστήρια μας, τον στρατό μας, όλους όσοι υπηρετούν στις ομοσπονδιακές και τις πολιτειακές υπηρεσίες και ολόκληρο τον λαό μας, ώστε να ζήσουμε με ειρήνη και ευημερία», ολοκλήρωσε την προσευχή του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

20.8.2020. NONPAPERNEWS.Προσευχή- επιλογή με σημασία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Τέλη Ιουλίου, τον είχε δεχθεί όρθιο ο Ντ. Τραμπ στο γραφείο του. Υποσχέθηκε να διαμαρτυρηθεί για την Αγία Σοφία χωρίς να κάνει τίποτα....

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 22:23

Παρά τη μεγάλη τους υποστήριξη οι ελληνοαμερικανοί απογοητεύθηκαν από τη διακυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ, στη μεγάλη υποστήριξη του προς την επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου.
Με ένα ενωτικό μήνυμα που εναρμονιζόταν με το κεντρικό σύνθημα «Εμείς ο λαός» (We the People) του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ομιλία του Αρχιεπίσκοπου που πραγματοποιήθηκε υπό την μορφή προσευχής είχε έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, ζητώντας από τον Θεό να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους να πολεμήσουν ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος με στόχο την προάσπιση του κοινού καλού. Στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας του συνεδρίου περιλαμβάνονταν σημαντικές ομιλίες, μεταξύ των οποίων αυτές της Κάμαλας Χάρις, του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον.

«Ελεήμον και στοργικέ Θεέ μας, καθώς μαζευόμαστε με καθαρό νου και καθαρή καρδία για χάρη του έθνους και του μέλλοντος του, προσευχόμαστε για να λάμψει το φως της παρουσίας σου στους εκλέκτορες αυτού του συνεδρίου, και στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα. Καθώς αντιμετωπίζουμε το μέλλον ως ένα αμερικανικό έθνος, φέρε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας και ενέπνευσε τους καλύτερους αγγέλους μας, με ειρήνη, δικαιοσύνη και γενναιοδωρία, ώστε να πολεμήσουμε ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος, και να επιτύχουμε ένα κοινό καλό, ένα μεγαλύτερο καλό. Προσευχόμαστε εις το όνομα της Αγίας Τριάδας. Αμήν».

18.7.2019. Συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον Ντ. Τραμπ

Το πρώτο του τετ α τετ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όπου συμμετέχουν θρησκευτικές ηγέτες από όλο τον κόσμο. «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Να φανεί υπερασπιστής των μειονοτήτων και των διωκομένων χριστιανών», δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος προσθέτοντας πως ασφαλώς «θα υποστηρίξει και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τη Μητέρα μας Εκκλησία σε όλες τις προσπάθειες του Πατριαρχείου μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, του υπουργού Υγείας Αλεξ Αζάρ αλλά και του αρχιεπισκοπικού επιτρόπου πατρός Αλεξ Καρλούτσου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε («Εθνικός Κήρυκας») ευτυχής για την «αναπάντεχη χαρά και τιμή» να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τους υπόλοιπους Αμερικανούς αξιωματούχους. «Διαπίστωσα ότι ο πρόεδρος είναι ένας γνήσιος, ειλικρινής, ευθύς και επικοινωνιακός άνθρωπος, ίδιος με αυτόν που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μου μίλησε με μεγάλη εγκαρδιότητα και χάρηκα τη συζήτηση» είπε ο κ. Ελπιδοφόρος, προσθέτοντας πως τον ευχαρίστησε για το συγχαρητήριο γράμμα του για την εκλογή και ενθρόνισή του. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποκάλυψε ακόμα πως είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δημοσίευσε στα ελληνικά το γράμμα του «για να κυκλοφορήσει σ' όλον τον κόσμο και τον προσκάλεσα να μας επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη και απάντησε ευχαρίστως πως θα έλθει».

Ο Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις του είπε ακόμα πως «είπα στον πρόεδρο ότι ετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες μελλοντικά και ανέφερε ότι ευχαρίστως θα τον δει όταν έλθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης». Την επίσκεψη σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline