Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:39:54

Mπαλώματα στον έλεγχο των πολλαπλών SMS για αγορές και βόλτα. Έφτασαν τα .... 4.000.000 την εβδομάδα, πάνω από 500.000 ημέρα. Μόνος έλεγχος με χρονοδιακόπτη αλλά και διατήρηση των γραπτών μηνυμάτων. Κύριο

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS στο 13033 – Εξετάζεται το χρονόμετρο στα ψώνια και αύξηση της αστυνόμευσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης ο λόγος που δεν θα υπάρξει «κόφτης» είναι «γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί να είναι ισοδύναμο με το χαρτί».
Στο 20% η αύξηση της κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο που πέρασε με ανοιχτή την αγορά - Στην Ερμού και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα το μεγαλύτερο πρόβλημα από το συνωστισμό καταναλωτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η αγορά και αυτή την Κυριακή

«Δεν θα μπει κόφτης στα μηνύματα, δεν μπορεί να μπει» για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω lockdown, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως είναι το χρονοδιαγράμματα.»

Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, «στέλνουμε περίπου 4 εκατομμύρια μηνύματα κάθε εβδομάδα».

«Είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια sms και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια sms την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης».

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στο χρονικό όριο για το οποίο ισχύει το μήνυμα, όπως γίνεται για τα ψώνια.
Ο υπουργός τέλος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS απαντώντας «δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS».

Η αύξηση στην κυκλοφορία τις καθημερινές ανέρχεται περίπου στο 13%, ενώ το σαββατοκύριακο που πέρασε άγγιξε το 20%: Η αγορά ήταν σε λειτουργία και το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ ο καιρός ήταν καλός σε σχέση με τις αντίστοιχες μέρες της περασμένης εβδομάδας. Όπως διαπιστώθηκε πάντως, η κοσμοσυρροή εντοπίσθηκε στην εμπορική καρδιά της Αθήνας, την οδό Ερμού, και αντίστοιχα των άλλων μεγάλων πόλεων, αλλά και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως εκείνο στα Σπάτα.

Η λύση της δημιουργίας νέας εφαρμογής που θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο» στα ψώνια επίσης κρίνεται ως μη ρεαλιστική. Συνεπώς αυτό που προκρίνεται πλέον είναι η εντατική αστυνόμευση στις περιοχές που διαπιστώνεται το πρόβλημα, με στόχο ο φόβος της επιβολής των προστίμων να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους σκέφτονται ότι μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους σε σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος στέλνοντας απανωτά μηνύματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline