Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:43:22

Ο Γ. Μπαμπινιώτης προκαλεί τους ανώνυμους 285 γονείς-απόφοιτους να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα ονόματα των όποιων καθηγητών «βιαστών του Αρσακείου». Ζήτησε ήδη προκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Κύριο

Κακόβουλα και αδιανόητα, απολύτως ψευδή οι φήμες για παρόμοια περιστατικά και πρόσωπα, έστω απλής βίας, τονίζουν οι καθηγητές όλης της Φιλεκπαιδευτικής.

1. Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε την Παρασκευή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από αναφορά με γραπτή αναφορά του καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου που σε επιστολή τους κάνουν λόγο για συγκάλυψη περιστατικών σεξουαλικής, ψυχολογικής και λεκτικής παρενόχλησης από συγκεκριμένους, όπως υποστηρίζουν, καθηγητές.

Ο Γ. Μπαμπινιώτης γνωστοποίησε πως συνεκλήθη το ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σημειώνοντας πως έλαβε γνώση της κίνησης των 285 μέσω του in.gr, ενώ προχώρησε και στην υποβολή αιτήματος προς την Εισαγγελία Αθηνών να κληθούν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας in.gr και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Γ. Νούλη.

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί

Στους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων σχολείων, προβληματισμό, προκάλεσε το γεγονός ότι στην επιστολή των αποφοίτων τους και οι τρεις πιθανές περιπτώσεις προσβολής (σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική) αναφέρονταν στην ίδια ερώτηση, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ τους.
«Απέναντι σε όσα κακόβουλα, απίστευτα και αδιανόητα, διακινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο ή επαλήθευση και αναπαράγονται αφειδώς σε κοινωνικά δίκτυα, μπλογκς και ιστοσελίδες και μας στοχοποιούν συνολικώς ως εκπαιδευτικούς λειτουργούς και ως εργαζομένους των Αρσακείων Σχολείων, υψώνουμε το ανάστημά μας και απαντούμε: Δεν φοβόμαστε» αναφέρεται στην επιστολή των εκπαιδευτικών των Αρσακείων σχολείων.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή βίας εναντίον της οποιασδήποτε παιδικής ψυχής. Η ομόθυμη και απόλυτη αυτή καταδίκη συμβαδίζει με την αταλάντευτη απόφασή μας να μη δεχτούμε καμία ψευδολογία ή συκοφαντία, ιδίως για θέματα μείζονος ηθικής απαξίας. Όλοι μαζί και ο καθένας από εμάς αρνείται να συκοφαντείται, να δυσφημείται, να απειλείται, να σπιλώνεται, να παρενοχλείται καθημερινώς στο λειτούργημά του, ιδίως στους ζοφερούς καιρούς που διανύουμε, στο όνομα μιας συνολικής και στοχευμένης επίθεσης εναντίον του σχολείου μας», τονίζουν.

2.Αρσάκειο : Η απάντηση των καθηγητών στην επιστολή αποφοίτων περί σεξουαλικής βίας κατά μαθητών

Τη δική του απάντηση δίνει το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.

Τη δική του απάντηση δίνει το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.
«Οποιαδήποτε καταγγελία, ανώνυμη ή επώνυμη, δεν επιτρέπεται να σπιλώνει συνολικά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων» αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία τονίζεται πως «από το 2013 δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή ή προφορική καταγγελία αναφορικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών».

Υπενθυμίζεται πως η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, με αντικείμενο τη διερεύνηση των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων.
Αναλυτικά η επιστολή του ΣΚΦΕ:
Σχετικά με ηλεκτρονικό δημοσίευμα και επιστολή που διακινήθηκαν στην Αρσακειακή κοινότητα

Συνάδελφοι,

Μας προκαλεί οργή και καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκφοβισμού και βίας προς οποιονδήποτε άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας, πόσο μάλλον των ανηλίκων. Τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν ούτε κατά διάνοια. Εάν όμως συμβαίνουν, πρέπει να αποκαλύπτονται και οι ένοχοι να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Στον χαώδη και μη ελεγχόμενο κόσμο του διαδικτύου, κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα αληθινά ή ψευδή, από ανώνυμους ή επώνυμους, τα οποία αφορούν στα Αρσάκεια Σχολεία. Μεταξύ αυτών, χθες έπεσε στην αντίληψή μας ανώνυμη – ανυπόγραφη διαδικτυακή επιστολή και φόρμα καταγραφής καταγγελιών από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι «Απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού 1995-2012».

Απάντηση σε παρόμοιου είδους ενέργειες, αμφιβόλου προέλευσης και προθέσεων, τις οποίες απορρίπτουμε, μπορεί να προκαλέσει περισσότερες παρερμηνείες.
Οποιαδήποτε καταγγελία, ανώνυμη ή επώνυμη, δεν επιτρέπεται να σπιλώνει συνολικά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων, το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο τους, και σαφώς ούτε την ιστορική διαδρομή των Σχολείων αυτών από το 1836 έως σήμερα.
Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των καθηγητών της Φ.Ε. είναι τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. (Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας). Είναι προφανές ότι όποιος συνάδελφος ή τρίτο πρόσωπο επιθυμεί να αναδείξει, αναφέρει, καταγγείλει οποιοδήποτε θέμα που αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, απευθύνεται στο όργανο αυτό.

Η απόπειρα συλλογής υπογραφών συμφωνίας σε ένα κείμενο γενικώς, και στην προκειμένη περίπτωση στο κείμενο που διακινήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης/2/2021 στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εκπαιδευτικών από τη Διοίκηση της Φ.Ε., εγκυμονεί τον κίνδυνο να διχάσει τους συναδέλφους, αφού έμμεσα υπονοεί ότι όποιος δεν υπογράψει το κείμενο αυτό διαφωνεί, αποκλείοντας το δικαίωμα κάποιου να μην θέλει να εκφραστεί δημοσίως, έστω και αν συμφωνεί. Όταν μάλιστα, το έγγραφο αυτό διακινείται μέσω της Διοίκησης της Φ.Ε. καθίσταται αυτόματα εκβιαστικό προς τον κάθε εργαζόμενο για τη μελλοντική του πορεία.

Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματος μας.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη
Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου
Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος
Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου
Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού
Το μέλος Αδαμαντία Ξηρίδου
Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης

ΥΓ.: Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας από το 2013 δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή ή προφορική καταγγελία αναφορικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών. Σε αντίθετη περίπτωση θα τα είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.»

3.Αρσάκειο: Χαμός με τις καταγγελίες αποφοίτων για σεξουαλική βία – Τι απαντά ο Μπαμπινιώτης

Οι υπογράφοντες απόφοιτοι, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους»

Συζητήσεις και σχόλια έχουν προκληθεί μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.

Η επιστολή απευθύνεται στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, και είδε το φως της δημοσιότητας από το in.gr χθες το βράδυ.
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αντέδρασε τα ξημερώματα και γνωστοποίησε ότι θα υποβάλλει σήμερα, αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών για να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες, για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.
Οι απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 , που υπογράφουν την επιστολή (τα ονόματά τους είναι στη διάθεση του in.gr), αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτρεις από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».
Οι υπογράφοντες αναφέρουν στην επιστολή τους ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους και τονίζουν πως μέσω της επιστολής αυτής θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/τριες ή τους υπέθυνους/ες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. «Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι απόφοιτοι του σχολείου, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media, φέρονται να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και να παρακινούν κι άλλους πρώην συμμαθητές τους να μιλήσουν για να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν υποστεί βία κάθε είδους.

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη.
«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», έγραψε στο facebook γνωστοποιώντας ότι συγκάλεσε το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας και θα εισηγηθεί σήμερα κιόλας να υποβληθεί στην εισαγγελία αίτημα να κληθούν οι 285 απόφοιτοι για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.
«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr».

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο (σ.σ. σήμερα), Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.
Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».

Αναρτήσεις στα social media

Το θέμα αναπαράγεται σε αναρτήσεις στα social media. Σύμφωνα με αρκετές από αυτές, οι υπογράφοντες, φέρονται να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και να παρακινούν κι άλλους πρώην συμμαθητές τους να μιλήσουν για να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν υποστεί βία κάθε είδους.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν αναρτήσεις για την Δ.Κ, απόφοιτο Αρσακείου, που αναφέρει: «Έχουμε ήδη μαζευτεί 5-6 κοπέλες. Παρακαλούμε πολύ όσες συμμαθήτριες κυρίως 1994-2000 Α, Β και κυρίως Κλασικού θυμούνται λεπτομέρειες και περιστατικά από την "θητεία" του γόη καθηγητή Λιγνάδη να επικοινωνήσουν μαζί μας. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στα ονόματα σας, γνωρίζουμε πως πέρασαν χρόνια αλλά όλες μαζί μπορούμε να αναφέρουμε λεπτομερώς πράγματα που θα κολλήσουν ξανά τα κομμάτια του τότε παζλ. Μπορεί οι πράξεις εκείνες να μην τιμωρούνται πλέον από το νόμο λόγω παραγραφής. Όμως με στόχο να αποδείξουμε το αυτονόητο θέλουμε να συμπαρασταθούμε στις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες. Η φυλάκιση του κυρίου μετά από τρεις βδομάδες και έχοντας σβήσει- διαγράψει ενοχοποιητικά στοιχεία θα έχει ως στόχο 10-20 χρόνια φυλάκισης ίσως. Μιλάμε για μια δράση στα 25 τουλάχιστον χρόνια και για χιλιάδες παιδιά και παρενοχλήσεις στις οποίες εντελώς ξαφνικά κανείς δεν γνώριζε. Ο κύριος δεν ήταν ο μοναδικός καθηγητής που έπραττε τότε ανεξέλεγκτα».

4. Η επίμαχη επιστολή: Οι απόφοιτοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά μαθητών των Αρσακείων
Αναλυτικά όλη η επιστολή των Αποφοίτων προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αναφέρει:
«Οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη μας. Αποτελούμε μια ομάδα αποφοίτων από το 1994 έως το 2018 με ετερόκλιτες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές καταβολές. Ωστόσο, η παρούσα παρέμβαση είναι αποτέλεσμα μιας πηγαίας επικοινωνίας που προέκυψε από κοινά μας βιώματα κατά τη φοίτησή μας σε αυτό το σχολείο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας κοινωνίας που αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις.

Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα. Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους που έζησαν τραύματα να τα αναβιώσουν, δεν τους ζητάμε να συμμετάσχουν – εκτός κι αν το επιθυμούν. Τους λέμε μόνο ότι γνωρίζουμε, κατανοούμε και είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όποιον και όποια θέλει να μιλήσει.

Ως Απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων καταγγέλλουμε κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θέλουμε να γίνει κατανοητό πως δεν αναφερόμαστε σε μεμονωμένα γεγονότα μιας συγκεκριμένης περιόδου, αλλά σε μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων• στην παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος», σημειώνεται στην επιστολή.

Τι ζητούν

Οι απόφοιτοι δηλώνουν επίσης:

«Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν μιλάμε, φυσικά, για όλους και όλες, ούτε αποδίδουμε το ίδιο βάρος στον καθένα. Αν όμως πράγματι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τίποτα, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν φρόντισαν να υπάρχει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών ο τρόπος για να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά.

Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών.
Με αυτά κατά νου, ζητάμε από όλους τους υπευθύνους/ες, εντός και εκτός Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τα εξής:

-Να διερευνηθούν τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις της τρέχουσας περιόδου αλλά και η σύνδεσή τους με δικαστικές και αστυνομικές έρευνες του παρελθόντος με πρωτοβουλία και του σχολείου. Για εμάς άλλωστε αποτελεί εδραία γνώση πως δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

-Να αναλάβουν οι αρμόδιοι την ευθύνη που τους αναλογεί, με την οριστική απομάκρυνση των καθηγητών εκείνων που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά, αν ασκούν ακόμα το εκπαιδευτικό λειτούργημα στα Αρσάκεια Σχολεία.

-Να δημιουργηθεί σύστημα ανώνυμης αναφοράς περιστατικών που προσβάλλουν την προσωπικότητα και τη γενετήσια αξιοπρέπεια ή θίγουν με άλλο τρόπο την παιδαγωγική εμπειρία των μαθητών/τριών, καθώς και να τεθεί σε εφαρμογή κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος θα οριοθετεί τις πρακτικές που είναι αποδεκτές και μη στον χώρο του σχολείου και θα περιγράφει τις νομικές ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα μετά από αναφορές περιστατικών συναισθηματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης για την καταπολέμησή τους. Αυτές οι ενέργειες ιδανικό θα ήταν να συνδυαστούν με τη μέριμνα για την ευαισθητοποιημένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Το σχολείο να ερευνήσει και να συμβάλει στην καταγραφή σχετικών περιστατικών, καθώς και να εξασφαλίσει την ανοιχτή πρόσβαση στα αποτελέσματα των σχετικών διαδικασιών, χάριν διαφάνειας, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων μερών. Απαιτούμε ΚΑΘΑΡΣΗ και διαφάνεια στα Αρσάκεια αλλά και σε όλα τα σχολεία, για τη δικαίωση των μαθητών και των μαθητριών και το καλό των ερχόμενων μαθητικών γενεών. Στόχος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι η διαμόρφωση των παιδιών σε όμορφους ανθρώπους.
Την ύστατη στιγμή, ζητάμε η ιστορική Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία να μην αποδειχθεί ιστορικά ανεύθυνη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline