Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:14:59

Στην πέμπτη απεργία πείνας του, ο Δ. Κουφοντίνας, αντέχει για.... 55 ημέρες στην απόλυτη πείνα και 10 ημέρες στην ....απόλυτη δίψα (φέρεται να αρνήθηκε ακόμα και τον ορό). Κύριο

Κάθε φορά που ήταν να υπακούσει στον νόμο για τους πολυισοβίτες και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, (πλην της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) ο Κουφοντίνας άρχιζε ...απεργία πείνας και άρνησης να υποακουσει Τίποτα δεν κατάφερε με τις απεργίες αυτές τελικά. Ακόμα και όταν το 2015 αρνήθηκε να μεταχθεί στον... Κορυδαλλό, που σήμερα επιθυμεί να επιστρέψει.

Κούρασαν, φόβησαν, προκάλεσαν και δημιούργησαν αντισυσπειρώσεις και εκδηλώσεις αγανάκτησης στις προκλήσεις τους. Μετά το κύμα υποστήριξης στον Κουφοντίνα με ιδεολογικές-«ανθρωπιστικές» δηλώσεις αλλά και επιδρομές και καταστροφές από ομάδες βίας, εκδηλώνεται μια αντεπίθεση από την πλευρά των θυμάτων της τρομοκρατίας και της όλης προκλητικής στάσης του αρχιδολοφόνου και πάντοτε αμετανόητου για τα εγκλήματα του.

Σήμερα, Τρίτη 2η Μαρτίου, συμπληρώθηκαν 55 ημέρες απεργίας πείνας και 10 απεργίας δίψας (ούτε καν με ορρό) για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την κατάσταση της υγείας του να είναι βρίσκεται σε κρίσιμης καμπή και μάλιστα με προειδοποίηση ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο θα ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό για την ίδια τη ζωή του. Κάτι, το οποίο τελικά δεν επαληθεύθηκε τελικά.

Ο. Αφορμή στάθηκε μια διάταξη που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και οι αποφάσεις που ακολούθησαν, η οποία απαγόρευε ουσιαστικά την παραμονή όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία σε αγροτική φυλακή.

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη ένιωσε πως τον στοχοποιούν, αφού μόνο εκείνος βρισκόταν σε αγροτική φυλακή, στον Βόλο. Μέσα σε λίγες ημέρες βγήκε η απόφαση για τη μεταφορά του. Θεωρητικά και βάσει κανονισμού, θα έπρεπε να επιστρέψει στη φυλακή στην οποία εξέτιε την ποινή του πριν από τον Βόλο, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Το υπουργείο όμως αποφάσισε να τον μεταφέρει στον Δομοκό. Ο κύριος λόγος, έγραψαν, ήταν η διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική αλλά και το γεγονός ότι ο Κορυδαλλός είναι πλέον φυλακή υποδίκων.

Το αίτημα του απεργού πείνας Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας από την 8η Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησε την απεργία πείνας, ζητά τη μεταγωγή του στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο σωφρονιστικό ίδρυμα που βρισκόταν δηλαδή, προτού μεταχθεί στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, στο οποίο έχει εκτίσει 16 έτη από την ποινή του.

Στο ζήτημα αναφέρθηκαν δεκάδες κείμενα, ενώ περισσότεροι από 1200 νομικοί υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους, ότι "το αίτημα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού έχει σαφές έρεισμα στον νόμο 4760/2020 και τη γραμματική διατύπωση του α. 3 ("επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη")». Όπως υποστηρίζουν, «από τη στιγμή που ο νόμος δεν εφαρμόστηκε και ο κρατούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού, ο κρατούμενος θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να έχει στη διάθεσή του τις αποφάσεις της Διοίκησης (της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών) για να γνωρίσει το σκεπτικό μεταγωγής του και να μπορεί να τις προσβάλει. Κι όμως, παρά τις σχετικές συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, δεν του χορηγούνται τα έγγραφα που τον αφορούν. Αυτή η ανασφάλεια δικαίου και η πρωτοφανής έλλειψη διαφάνειας κείται εκτός νομιμότητας και εξηγεί τη σφοδρότητα της αντίδρασης του κρατούμενου που αυτή τη στιγμή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του». Ισχυρισμοί, που διαψεύστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης με συγκεκριμένα καταλυτικά στοιχεία.

Οι «κουφοντινικοί» θαυμαστές κούρασαν, φόβησαν, προκάλεσαν και δημιούργησαν αντισυσπειρώσεις και εκδηλώσεις αγανάκτησης στις προκλήσεις τους. Μετά το κύμα υποστήριξης στον Κουφοντίνα με ιδεολογικές-«ανθρωπιστικές» δηλώσεις αλλά και επιδρομές και καταστροφές από ομάδες βίας, εκδηλώνεται μια αντεπίθεση από την πλευρά των θυμάτων της τρομοκρατίας και της όλης προκλητικής στάσης του αρχιδολοφόνου και πάντοτε αμετανόητου για τα εγκλήματα του.

Κουφοντίνας: Το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει Κορυδαλλό, τώρα το αντίθετο

Το 2015 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Αυλώνα. Αφορμή ήταν τότε η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Μετά την άρνησή του να παραμείνει στις φυλακές Αυλώνα μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Έγραφε, τότε (4.8.2015), ο ίδιος, ότι ξεκινούσε απεργία πείνας, για να διαμαρτυρηθεί:

«Τη Δευτέρα το μεσημέρι, μου ανακοινώθηκε ότι μετάγομαι αιφνιδιαστικά στον Κορυδαλλό, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.α. με τους οποίους είναι αδύνατο φυσικά να συνυπάρξω. Η τοποθέτησή μου εκεί θεωρώ ότι είναι εξευτελιστική συμπεριφορά.

Ως απάντηση σε όλη αυτή την αντιμετώπιση εξόντωσης , αρνήθηκα να μπω στο κελί, άρχισα απεργία πείνας και διέκοψα κάθε φαρμακευτική αγωγή. Υπενθύμισα και πάλι στο υπουργείο ότι «υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο η προσωπική αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά με όρους υγείας ή της ίδιας της ζωής».

Τώρα, εν έτει 2021, ο Δ. Κουφοντίνας αρνείται να παραμείνει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού, όπου κρατείται, και κάνει απεργία πείνας, προκειμένου να πάει στον Κορυδαλλό.

Δείτε το σχετικό σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη:

«Το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας επειδή ήθελαν να τον πάνε στον Κορυδαλλό, οι «σύντροφοι» τον στήριζαν....το 2021 κάνει απεργία πείνας διότι δεν τον πάνε στον Κορυδαλλό...οι «σύντροφοι τον στηρίζουν...σε φασαρία να βρισκόμαστε δηλ. Η διαφορά; Άλλαξε η Κυβέρνηση...», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας επειδή ήθελαν να τον πάνε στον Κορυδαλλό, οι «σύντροφοι» τον στήριζαν....το 2021 κάνει απεργία πείνας διότι δεν τον πάνε στον Κορυδαλλό...οι «σύντροφοι τον στηρίζουν...σε φασαρία να βρισκόμαστε δηλ. Η διαφορά; Άλλαξε η Κυβέρνηση... pic.twitter.com/EdkYz9XGZn

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 1, 2021

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline