Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  11:53:50

«Αυτόκλητοι και επίμονοι συνήγοροι» του πολυδολοφόνου, μετά τον Αλ. Τσίπρα, οι Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλα στελέχη. Πελώνη: Η Ελλάδα δεν θα γίνει εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Κύριο

Αναπάντητα τα ερωτηματικά για την θερμή υποστήριξη στον Κουφοντίνα από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τρόπο επίμονο και απόλυτο, όπως κανένα άλλο πολιτικό κόμμα.

Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, είπε η κυρία Πελώνη αναφερόμενη στον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη
Την στάση που τηρεί η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, κατά την πολυήμερη απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει σήμερα την 55η ημέρα που αρνείται να λάβει τροφή και επιπλέον εδώ 10 ημέρες με πλήρη στέρηση νερού , επανέλαβε η Αριστοτελία Πελώνη.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο αίτημα της πλευράς του Δημήτρη Κουφοντίνα, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ουδεμία υπαναχώρηση.

Η Αριστοτελία Πελώνη είπε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.
Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

Όπως τόνισε η κ. Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυισοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».
Και κλείνοντας η κ. Πελώνη τόνισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Ηλιόπουλος σε Πελώνη για Κουφοντίνα: Είναι φανερό ότι ο Μητσοτάκης επιλέγει τη στρατηγική της έντασης
Απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο σχετικά με τη σημερινή της αναφορά περί αυτόκλητων υπερασπιστών του Κουφοντίνα, δίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κα Πελώνη οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες εάν θεωρεί «αυτόκλητους συνηγόρους» του Κουφοντίνα, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κουμουτσάκο και Τζαβάρα, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Διεθνή Αμνηστία και τους εκατοντάδες νομικούς και ακαδημαϊκούς που ζητούν την τήρηση του νόμου», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντονής για Κουφοντίνα: Ο δρόμος της επίλυσης μέσω της Δικαιοσύνης θα είναι λυτρωτικός για όλους

Τζανακόπουλος για Κουφοντίνα: Ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να λειτουργεί εκδικητικά και με όρους βεντέτας

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτει ότι «είναι πια φανερό ότι ο κος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τεχνητή όξυνση και η επαναφορά των γελοίων ισχυρισμών του για τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και ξεχαστεί το μπάχαλο στην πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ίδιου για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη».
«Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της όξυνσης και του διχασμού», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline