Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  05:13:52

Ανακοινώνονται αύριο νέες απελευθερώσεις από τα μέσα Μαΐου: Θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, συναυλίες, γάμοι, βαπτίσεις, συνεστιάσεις, συνέδρια φροντιστήρια. Κύριο

Με ειδική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ),που ετοιμάζεται από τους αρμόδιους υπουργούς και το Μαξίμου και με μέτρα απελευθέρωσης σε δύο φάσεις: μέχρι τα μέσα Ιουνίου και για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Έξι μήνες μεγάλης δοκιμασίας, περιορισμών και παραλυσίας σε πολλούς κλάδους, όπως της ψυχαγωγίας, της δημοσιότητας , των κοινωνικών εκδηλώσεων και των συνεδρίων. Ήδη ετοιμάζεται ειδική ΚΥΑ, με μέτρα χαλάρωσης τα μέσα Μαΐου και τα μέσα Ιουνίου.

Τα self test, τα νέα δεδομένα απελευθέρωσης πρόκειται να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πλαίσιο για την επανέναρξη διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. με το νέο χρονοδιάγραμμα.

Το μεγάλο αναμενόμενο αύριο βεβαίως, είναι τι θα γίνει τον Μάιο και τον Ιούνιο, μήνες που κατεξοχήν τελούνται γάμοι και βαπτίσεις και άλλες παγωμένες δημόσιες εκδηλώσεις όπως θέατρα, σινεμά, συνέδρια, συναυλίες κλπ. Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ειδική ΚΥΑ με μέτρα χαλάρωσης στους τομείς αυτούς, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο θα παρουσιάσει πτώση τις επόμενες εβδομάδες και λόγω εμβολίων, οπότε θα επιτρέπονται όλο και περισσότερα άτομα σε όλες τις παραπάνω κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές δράσεις και τελετές. Παράλληλα το άνοιγμα πλήρως των Δημοτικών και των Γυμνασίων από τις 10 Μαΐου, θα οδηγήσει σε χαλάρωση, με όλα βέβαια τα αναγκαία μέτρα προσοχής και προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.)

«Το μέτρο της απαγόρευσης τον περασμένο Νοέμβριο αφορούσε σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια», όπως τότε όριζε η σχετική ΚΥΑ. «Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ.».

Η απόφαση για την καθολική αναστολή της λειτουργίας όλων των βαθμίδων στην εκπαίδευση δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, όπως αναφέρουν έγκυρες πήγες από την ίδια την επιτροπή, η οποία είχε συζητήσει το θέμα από το προηγούμενο Σάββατο.
Στις νέες αποφάσεις απελευθέρωσης που θα εκδοθούν, μάλλον αύριο περιλαμβάνονται επίσης και φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης κ.α.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline