Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:36:33

Φιλόδοξο, διπλό προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη για προστασία και ανάταση μέσα στο καλοκαίρι, αν του βγει. Κύριο

1. να εμβολιασθούν όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως με αποτέλεσμα τη εθνική θωράκιση και για το μέλλον ( ...με νέους εμβολιασμούς πάλι το Φθινόπωρο), 2. ομαλή κυκλοφορία στην αγορά και το εμπόριο, στην κοινωνική ζωή, στην ψυχαγωγία αλλά και σε όλους τους τομείς του Τουρισμού.

Με συνέπεια να δουλέψει αρκετά η οικονομία και να σταματήσουν οι μεγάλες κρατικές δαπάνες και οι ενισχύσεις, επιδόματα επιδοτήσεις, που προκάλεσε η επιδημία.

Ακόμα πολλοί οι επιπόλαια αδιαφορούντες για έγκαιρο εμβολιασμό προστασίας είτε αντίθετοι γενικά είτε προς ορισμένα εμβόλια. Φιλοδοξία και προσκλητήριο Μητσοτάκη για να επιτύχει το πρόγραμμα εμβολιασμών και να συμπεριλάβει μέσα στο καλοκαίρι όλους τους Έλληνες. Προστασία για 5-6 μήνες, αναγκαία, καθώς επιπλέον θα χρειασθεί το Φθινόπωρο νέο εμβόλιο για όλους τους Έλληνες κάθε ηλικίας.

Μητσοτάκης: 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, 15 Μαΐου ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού

Το χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Πάσχα «πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι συμμετέχουν στα περιβόητα κορωνοπάρτι, υπογραμμίζοντας σε αυστηρό τόνο πως «όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν», ενώ τέλος απηύθυνε έκκληση για τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

Πιο αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

• Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
• Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
• Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

«Ασφαλές Πάσχα, ελεύθερο καλοκαίρι»

Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι πλέον διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό. «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει», είπε προσθέτοντας ότι η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, αλλά «το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. «Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», είπε και λίγο αργότερα ανέδειξε το στόχο του Μεγάρου Μαξίμου.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΌ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Μητσοτάκης: το διάστημα 10-15 Μαΐου νέο ξεκίνημα με εστίαση- σχολεία- τουρισμό- γυμναστήρια: Ορόσημο για επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 01:12

«Είναι δεδομένο και αναγκαίο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος».

«Είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι ημερομηνία ορόσημο είναι τα μέσα Μαΐου, όταν σχεδιάζεται η επανεκκίνηση καταρχήν του τουρισμού. Για να δρομολογηθούν παράλληλα η λειτουργία των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων, η απελευθέρωση του συνόλου της Εστίασης(μπαρ, καφενείου, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια) , τα γυμναστήρια και όλος ο χώρος του λιανεμπορίου.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις».

«Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό τεστ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline