Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:14:12

Ελάχιστοι πλέον μπορούν να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Αφαιρέθηκε το ψευδές «διαβατήριο-πρόσχημα» για χιλιάδες ότι πάνε για τα χωράφια, τα αμπέλια και τα δέντρα τους. Κύριο

Ανεβοκατέβαιναν στην επαρχία ανεμπόδιστα, ελεύθερα από την ΕΛΑΣ, ως δήθεν ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες, έστω κατά μικρά μερίδια, για δήθεν καλλιέργεια, σπορά, όργωμα, φύτεμα ή συλλογή καρπών.

Απαγορευτικό δίνουν για Πάσχα εκτός περιφέρειας οι ειδικοί και η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η μετακίνηση στο χωριό να μοιάζει με... όνειρο θερινής νυκτός.

Φαίνεται λοιπόν πως ψήσιμο του οβελία θα γίνει στις πυλωτές και φέτος, ενώ οι πιο τυχεροί θα είναι όσοι έχουν εξοχικό εντός του νομού της πρώτης κατοικίας τους. Τα ψεύδη τελειώνουν, όπως εκείνα του Ε9, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον και ανενόχλητα από πέρυσι τον Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από τους περιορισμούς που θα συνεχίσουν να ισχύουν και το Πάσχα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό εν μέσω του lockdown, επιτρέπονται για έξι λόγους, που είναι οι ακόλουθοι:

• Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
• Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
• Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
• Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
• Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
• Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Αφαιρέθηκε το ψευδές «διαβατήριο-πρόσχημα» για χιλιάδες ότι πάνε για τα χωράφια, τα αμπέλια και τα δέντρα τους.

-Ανεβοκατέβαιναν στην επαρχία ανεμπόδιστα, ελεύθερα από την ΕΛΑΣ, ως δήθεν ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες, έστω κατά μικρά μερίδια, για δήθεν καλλιέργεια, σπορά , όργωμα, φύτεμα ή συλλογή καρπών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline