Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  06:37:09

Ο προεδρικός και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης κατηγορεί τον φιλελεύθερο Κυρ. Μητσοτάκη ότι ευθύνεται για την νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο. Το άκρον άωτον λαϊκισμού και αριστερής ιδεοληψίας. Μυωπική αντίληψη ενός ευρύτερου κοινωνικού φαινομένου. Κύριο

Χλευασμός και επικριτικά σχόλια για την προσπάθεια κομματικής καπηλείας και εντυπωσιασμού χαμηλού επιπέδου.

1. Σοβαρότατα ο πρώην υπουργός, στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα , βουλευτής και τομεάρχης του κόμματος Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε να αλλάξει η πολιτική Μητσοτάκη αναφορικά με τις γυναικοκτονίες, προκαλώντας πολλών και ιωνικά σχόλια. Και με αμηχανία στους χώρους του ΣΥΡΙΖΖΑ, από τον οποίο κανείς δεν βρέθηκε να τον υπερασπισθεί.

Αντιπαράθεση καταρχήν του Τάσου Γαϊτάνη με τον Χρήστο Σπίρτζη υπήρξε στο Twitter μετά το σχόλιο του δεύτερου για τη νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο, παράλληλα με ειρωνικές αναφορές στο Διαδίκτυο και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.. Στις ...καταλυτικές απόψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη γυναικοκτονία, απάντησε με αιχμηρό tweet ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.
«Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης από τον Χρ. Σπίρτζη μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος» σχολίασε, ειδικότερα, ο κ. Γαϊτάνης.

Η απάντηση Γαϊτάνη
Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης έγραψε σε ανάρτησή του για τη δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο: «Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε ... αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;».

2.Μ. Συρεγγέλα: Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών δεν είναι ζήτημα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης

«Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών δεν είναι ζήτημα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ζήτημα εθνικής σημασίας και εμείς εργαζόμαστε αποκλειστικά προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζει η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα

«Ως κυβέρνηση διαβεβαιώνουμε για την αφοσίωσή μας στον μετασχηματισμό της χώρας σε τόπο όπου κανείς δεν θα υποφέρει από τον πόνο που προκαλεί η ενδοοικογενειακή βία. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να υπερασπιστούμε το βασικό αυτό ανθρώπινο δικαίωμα και να απαλλαγούμε διά παντός από τη βία και την κακοποίηση» αναφέρει μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, σε γραπτή δήλωσή της.

Όπως επισημαίνει, «τα θύματα που αντιμετωπίζουν κακοποίηση, συχνά αντιμετωπίζουν και οικονομική ανασφάλεια. Τα παιδιά, που είναι μάρτυρες της ενδοοικογενειακής βίας, βιώνουν τραύματα εφ' όρου ζωής. Αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις αντιτίθενται σε όλα όσα γνωρίζουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσβάλλουν τα πιο θεμελιώδη ιδανικά μας. Όλοι έχουμε ευθύνη να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε αυτό το σοβαρό και βαθύ πρόβλημα της κοινωνίας».

Η κυρία Συρεγγέλα σημειώνει ότι «το νομοθετικό πλαίσιο μεταμόρφωσε σημαντικά την Πολιτεία, ενίσχυσε την απάντηση της Ποινικής Δικαιοσύνης στη βία κατά των γυναικών και διεύρυνε την πρόσβαση των θυμάτων σε άμεση βοήθεια, αλλά και σε μακροπρόθεσμους πόρους για την ανοικοδόμηση της ζωής τους» και προσθέτει:

«Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών έχει ως στόχο να σπάσει τα έμφυλα στερεότυπα και συμπεριφορές και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας, τονίζοντας πως κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα που θέλει να καταγγείλει περιστατικό βίας ή παρενόχλησης δεν είναι μόνη.
Για το σκοπό αυτό διαθέτει ένα ασφαλές και σταθερό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας, αποτελούμενο από:
• 43 συμβουλευτικά κέντρα, τα οποία στελεχώνονται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένων συμβούλων που παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.
• 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, όπου φιλοξενούνται γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους.
• Την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας, 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση.

Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί/ές επιστήμονες που παρέχουν άμεση βοήθεια σε επείγοντα περιστατικά βίας.
Πληροφορίες μπορούν επίσης να λάβουν όσες και όσοι το επιθυμούν, στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα metoogreece.gr».

3.Να εξηγήσει τα ανεξήγητα επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με νεότερη ανάρτησή του, μετά τον σάλο που προκάλεσε -ακόμη και στο κόμμα του - για τη νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο, την οποία συνέδεσε με την... πολιτική Μητσοτάκη.

Ο κ. Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Kαι ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και η χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας της ΝΔ δεν έχει όριο».

Στη νέα μακροσκελή ανάρτησή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, έγραψε μεταξύ άλλων: «Στα μόνα που θα συμφωνήσω με τη ΝΔ, την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, τους αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα τρολ στα social media και τους λαϊκιστές, που ως συνήθως καλύπτουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης με προπαγανδιστικές εκστρατείες, είναι ότι: Πράγματι και ο κατήφορος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και η χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας της ΝΔ δεν έχει όριο.

4.Αννέττα Καββαδία κατά Σπίρτζη: Χονδροειδής η απόπειρα εργαλειοποίησης μιας γυναικοκτονίας

Έντονη ήταν η αντίδραση στα λεγόμενα Σπίρτζη και της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, η οποία αποδοκίμασε την «χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας», όπως έγραψε.

«Όχι στην πλάτη μας, όχι στο όνομά μας! Η χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας, μας προσβάλλει βαθύτατα! Και ως γυναίκες και ως αριστερές. ΥΓ: Σοβαρά τώρα; Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;», έγραψε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline