Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:58:25

Η Γυναικοκτονία στη Ρόδο, προβληματίζει σοβαρά όλη την Ελλάδα για τις χιλιάδες γυναίκες, θύματα βίας των συζύγων ή των συντρόφων τους. Αρρωστημένα πρόσωπα και καταστάσεις. Κύριο

Φαίνεται να υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο απαιτεί συντονισμένες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα.

1.– Ξεσπά χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά ο αδερφός της δολοφονημένης εκπαιδευτικού στη Ρόδο: «Οι γυναίκες να μιλάτε, το ίδιο φονικό θα γίνει ξανά στην Ελλάδα»

Η Γυναικοκτονία στη Ρόδο, 11η εφέτος κατά τρόπο σκληρό και απάνθρωπο, προβληματίζει σοβαρά όλη την Ελλάδα για τις χιλιάδες γυναίκες, θύματα βίας των συζύγων ή των συντρόφων τους. Αρρωστημένα πρόσωπα-δολοφόνοι με τεράστιο εγωισμό, μέσα σε συνθήκες συμβίωσης επικίνδυνες, που δίνουν πλέον καθαρά σήματα σε φίλους, συγγενείς και γείτονες ότι «το κακό έρχεται, μια νέα δολοφονία θα ακολουθήσει τη βία, τον ξυλοδαρμό, τις απειλές, την όλη και τη κακή μεταχείριση».

-Φαίνεται να υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο απαιτεί συντονισμένες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα. Από τα αρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, τη Εκκλησία, τα κόμματα έως τα σχολεία και τα ΜΜΕ.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του θείου του, ο αδερφός της άτυχης εκπαιδευτικού εξομολογείται ότι η 31χρονη εκπαιδευτικός είχε αρκετά χρόνια παλαιότερα πάλι πρόβλημα μετά τον χωρισμό της.

Σε σοκ βρίσκεται το πανελλήνιο από τη δολοφονία της εκπαιδευτικού στη Ρόδο από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η χώρα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις δηλώσεις μελών της οικογένειας του δράστη. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του θείου του, ο αδερφός της άτυχης εκπαιδευτικού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξομολογείται ότι η 31χρονη εκπαιδευτικός είχε αρκετά χρόνια παλαιότερα πάλι πρόβλημα μετά τον χωρισμό της από έναν σύντροφο, ο οποίος «την απειλούσε ότι θα έφερνε μπράβους από την Αθήνα για να της κάνουν κακό. Αν είναι δυνατόν να απειλεί ένα κοριτσάκι με κάτι τέτοιο».

«Γενικά η Δώρα είχε μια έλξη για περίεργους τύπους. Ούτε το όνομά του δεν ήξερα καλά-καλά. Σε κάθε φασαρία που γινόταν μεταξύ τους, αυτός ανακάτευε την οικογένειά μας. Ερχόταν για να πείσει και να συμμαχήσει με τους γονείς μου για να την πείσουν να τα βρει μαζί του», είπε ο αδελφός της εκπαιδευτικού. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Η αδελφή μου ήταν το αρσενικό της σχέσης. Η οικογένειά μας είναι λογική. Τι περίμενε να του πει ο πατέρας μου, να τα βρει μαζί του; Ο πατέρας μου της είπε ότι το σπίτι της είναι εδώ. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είναι σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Δολοφονία είναι ούτε ατύχημα ούτε τίποτα. Δεν με νοιάζει τι έκανε με τη δική του ζωή, αλήθεια σας λέω, δεν με νοιάζει καθόλου. Γιατί να πάρει την δική της; Ήταν ανώτερη από εκείνον στα πάντα και σε μόρφωση και σε δυναμισμό».

«Η Δώρα είναι ένα παράδειγμα για όλες τις γυναίκες: οι γυναίκες να μιλάτε. Η Ελλάδα είναι ένα μπ@@ρδ@λο, κάτι τέτοιο θα γίνει και θα ξαναγίνει. Και να μιλήσουν οι γυναίκες και να πάρουν την Αστυνομία, τι θα κάνει η Αστυνομία; Μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από μια γυναίκα που τους λέει κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει περίπτωση», κατέληξε ο αδελφός της εκπαιδευτικού.

Προκαλεί ο θείος του γυναικοκτόνου

Ο θείος του δολοφόνου και αυτόχειρα, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ορισμένες συμπεριφορές γυναικών φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα και πολλές φορές δεν είναι τα θύματα.
Κι όλα αυτά, την ώρα που στη δημοσιότητα έρχονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τον χαρακτήρα του 40χρονου και τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες.

«Δεν είστε όλες θύματα»

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Ήταν ένας άνθρωπος, ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας και καλά κάνει γιατί έτσι πρέπει να είσαι και από εκεί κει πέρα η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας είναι σε θέση να προσφέρει. Όχι μέχρι να μας ρίξετε και μόλις σας φτιάξουμε τα σπίτια ξαφνικά θέλετε την ελευθερία σας.
Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε. Δεν πήρε ένα όπλο και ξαφνικά κι έκανε έτσι για να φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που έκανε και να αυτοκτονήσει πρέπει να την έχει λατρέψει» είπε αρχικά.

«Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε.
Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα» συνέχισε.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη της Φαίης Σκορδά, η οποία έβαλε τις φωνές λέγοντας «παιδιά τι λέει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος είναι να πάει η αστυνομία και να τον πιάσει. Το ακούσαμε;». «Αυτές είναι οι απόψεις που γεννάνε γυναικοκτόνους» σημείωσε ο Γιώργος Λιάγκας.

-Ξεσπά ο αδερφός της 31χρονης Δώρας, που έχασε τη ζωή της από το όπλο του πρώην συντρόφου της στη Ρόδο, λίγο πριν το τελευταίο αντίο σήμερα. Μιλώντας στο Πρωινό αναφέρθηκε στο δράστη και στα όσα αδιανόητα υποστήριξε ο θείος του.

«Δε γνωρίζω τι έχει πει ο θείος του. Εγώ κοιτάω τη δική μου οικογένεια. Τα νέα τα μάθαινα πιο γρήγορα από τα social και τα κανάλια παρά από το τηλέφωνο των γονιών μου. Με τη Δώρα εγώ εδώ και κάποια χρόνια σταμάτησα να ασχολούμαι με τα ερωτικά της, γιατί την έχω προστατέψει με κάποιον αντίστοιχο στο παρελθόν. Δεν την είχε αγγίξει αλλά την απειλούσε ότι θα φέρει μπράβους. Άλλη σχέση αυτή. Η Δώρα είχε μια έλξη προς περίεργους τύπους. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αλλά αυτός δεν μου φαινόνταν και μένα έτσι. Δεν τον ήξερα καλά. Ούτε το όνομά του δεν ήξερα. Είχε έρθει εδώ...» είπε.

Ξεσπά ο αδερφός της Δώρας: Δεν υπάρχει προστασία για τη γυναίκα

Ο αδερφός της 31χρονης εκπαιδευτικού πρότρεψε όλες τις γυναίκες να μιλάνε.

«Σε κάθε φασαρία που γινόταν μεταξύ τους, αυτός ανακάτευε την οικογένειά μας. Αυτός είχε έρθει σε εμάς και έλεγε "να πείτε στη Δώρα ότι το σπίτι της είναι εκεί μαζί μου και όχι εδώ". Η οικογένειά μας είναι λογική. Τι περίμενε πως θα πει ο πατέρας μου; Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είναι σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Δολοφονία είναι. Ούτε ατύχημα ούτε τίποτα. Τη δολοφόνησε. Δε με νοιάζει τι έκανε με τη δική του ζωή. Γιατί να πάρει και τη δική της; Τι σου έφταιξε; Ήταν πολύ ανώτερη από εκείνον. Αυτό δεν άντεξε αυτός. Η Ντόρα είναι ένα παράδειγμα για όλες τις γυναίκες. Να μιλάνε όλες οι γυναίκες. Το κακό είναι ότι η Ελλάδα είναι ένα μπ@@ρδ@λο. Δεν υπάρχει προστασία για τη γυναίκα. Και να μιλήσουν δεν υπάρχει προστασία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline