Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:37:32

Φρανκ Σινάτρα (1915-1999): Μιούζικαλ για τη ζωή και την καριέρα του πολυθρύλητου ηθοποιού και τραγουδιστή στο Μπρόντγουεϊ. Κύριο

Ο πολυθρύλητος Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, με κορυφαίες σχέσεις από τον Λευκό Οίκο και το Χόλυγουντ έως την αμερικανική Μαφία.

Είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περίπου 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως

Νέο θεατρικό μιούζικαλ βασισμένο στη ζωή και την καριέρα του ίδιου του θρυλικού ηθοποιού και τραγουδιστή, Φρανκ Σινάτρα, είναι «στα σκαριά».

Το Μιούζικαλ για τον Φρανκ Σινάτρα, σε λιμπρέτο του συγγραφέα Τζο ΝτιΠιέτρο και σκηνοθεσία και χορογραφία της βραβευμένης με Tony, Κάθλιν Μάρσαλ. Η παραγωγή θα είναι της Universal Music Group Theatrical σε συνεργασία με την Τίνα Σινάτρα, τη μικρότερη κόρη του αείμνηστου καλλιτέχνη και τη Frank Sinatra Enterprises.
«Ο Φρανκ Σινάτρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του 20ου αιώνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Τίνα για την παραγωγή αυτής της παράστασης που θα είναι μια συνεχής εξέλιξη της απεριόριστης πολιτιστικής επιρροής του Φρανκ Σινάτρα» δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος του ομίλου Universal Music Group, Μισέλ Άντονι.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Universal Music Theatrical, το "Sinatra the Musical που ανέβει στο Μπρόντγουεϊ θα μεταφέρει το κοινό στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1942, τότε που ο 27χρονος Ιταλο-Αμερικανός τραγουδιστής "ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του Paramount Theatre της Νέας Υόρκης και να δώσει μια παράσταση που άλλαξε την ιστορία της μουσικής". Μένει να δούμε φυσικά ποιος θα (τολμήσει να) παίξει τον ρόλο του Σινάτρα!

Η αναβίωση της "Sinatramania"

Ήδη από το 1941 ο Σινάτρα ήταν το είδωλο που λάτρευε η νεολαία και ειδικά ο γυναικείος πληθυσμός. Το φαινόμενο που αποκαλείται "Sinatramania" παγιώθηκε μετά τη θρυλική πρεμιέρα του στο Paramount Theatre της Νέας Υόρκης στις 30 Δεκεμβρίου του 1942. Όπως αργότερα θυμάται η Νάνσι Σινάτρα: "Ο κόσμος κόντεψε να γκρεμίσει το κτίριο".

Το μιούζικαλ, που δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα παρουσιαστεί στο κοινό, θα αναλύει την άνοδο του στην κορυφή, τη σχέση του με τη σύζυγό του Νάνσυ, την παθιασμένη σχέση του με την σταρ του κινηματογράφου, Άβα Γκάρντνερ και την επιστροφή του στη μουσική μετά την πρώτη του αποχώρηση το 1971.

Στη ζωή του ο Σινάτρα παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Το 1939 τη Νάνσι Μπαρμπάτο (ήταν ξαδέρφη ενός απ' τα υψηλά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Μορέτι), το 1951 τη θρυλική σταρ του Χόλιγουντ Άβα Γκάρντνερ, το 1966 την ηθοποιό Μία Φάροου και το 1976 την Μπάρμπαρα Μαρξ. Απέκτησε τρία παιδιά, τη Νάνσι, τον Φράνκι Τζούνιορ και την Τίνα Σινάτρα.

Ως ηθοποιός απέσπασε το βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ταινία "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" (1953), ενώ ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο "Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι" (1955).
Τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1985 και με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 1997, ενώ του απονεμήθηκαν συνολικά έντεκα βραβεία Γκράμι, μεταξύ αυτών και το βραβείο για τη συνολική προσφορά του στη μουσική.

Ο Φράνκι πέθανε στις 14 Μαΐου του 1998, αφού υπέστη οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Ετάφη στο Ντέζερτ Μεμόριαλ Παρκ στην Καλιφόρνια. Στο φέρετρό του τοποθετήθηκαν ένα πακέτο τσιγάρα Camel, ένας αναπτήρας zippo , ένα μπουκάλι Τζακ Ντάνιελς και δέκα κέρματα των 10 σεντ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline