Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  10:40:39

Εχουν μπλέξει σοβαρά Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζόρτζι, ότι δεν λένε την όλη αλήθεια.. Ο δαιμόνιος νονός Παντσέρι, τους ενέπλεξε στις κομπίνες και τις βαλίτσες και μετά τους άδειασε, ως «ειλικρινής συνεργάτης της Ανάκρισης». Κύριο

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής πέτυχε να αφεθούν ελεύθερες η σύζυγός του και η κόρη του, ενώ η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο συζύγός της παραμένουν στις φυλακές των Βρυξελλών.

Με μεγάλη αγωνία για τα όσα άρχισε να καταθέτει-αποκαλυπτυει για επαφές με Κατάρ- Μαρόκο, συνενοχές, παρεμβάσεις προπαγάνδας στο Ευρωκοινοβούλιο και για συγκεκριμένα οικονομικά ανταλλάγματα, στη βελγική Δικαιοσύνη ο πρωταγωνιστής του Qatar-gate, Ιταλός λομπίστας Πιερ Αντόνιο Παντσέρι παρακολουθεί η πλευρά της Εύας Καϊλή τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο που ταλανίζει τις Βρυξέλλες. Ανησυχεί γιατί συνδέεται το όλο θέμα με την αποφυλάκιση της και την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος της..

Ο πρώην ευρωβουλευτής υλοποιεί τη συμφωνία συνεργασίας του με τις διωκτικές αρχές και αποκαλύπτει στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος και τις δωροδοκίες Ευρωπαίων παραγόντων, στοιχεία που μάλλον θεωρούνται αξιόπιστα από τους εισαγγελείς, εάν υπολογίσει κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα αφέθηκαν ελεύθερες από την Ιταλική Αστυνομία η σύζυγος και η κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό στη γειτονική χώρα.

Το Εφετείο της Μπρέσια έλαβε τη σχετική απόφαση κατόπιν της κίνησης από την Εισαγγελία των Βρυξελλών να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους στο Βέλγιο. Και δεν πρόκειται για μια κίνηση που αφορά απλώς κομπάρσους της υπόθεσης. Η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, είχε καταγραφεί από τους «κοριούς» να επιθυμεί διακοπές των 100.000 ευρώ, κάτι που προδίδει ότι πιθανόν να γνώριζε κάτι από τη δράση του κυκλώματος.

Με αυτό το δεδομένο και παρότι δεν έχουν ως τώρα διαρρεύσει πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσης Παντσέρι, η Εύα Καϊλή επιχειρεί να διαμορφώσει μια σθεναρή υπερασπιστική γραμμή. Ακόμα και να φτάσει στον χωρισμό της με τον σύντροφό της και άλλοτε προστατευόμενο του πρώην ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος παραμένει επίσης στη φυλακή μετά και τη δική του κατάθεση την περασμένη Πέμπτη στη βελγική Δικαιοσύνη!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, «η κυρία Καϊλή είναι προδομένη, για τη βαλίτσα με τα χρήματα που βρέθηκε σπίτι τους, από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε, από τον άνθρωπο με τον οποίο γέννησε ένα παιδί, τον σύντροφό της». Αλλες πηγές εκτιμούν ότι δεν υφίσταται πάντως τέτοιο θέμα και πως πρόκειται για αγωνιώδεις αντιδράσεις της στιγμής.
Ο Τζόρτζι με τη Λόρα σε πανάκριβο εστιατόριο

«Aφερέγγυος και αναξιόπιστος μάρτυρας»

Την ίδια ώρα, η στρατηγική υπεράσπισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, που παραμένει στη φυλακή, παρουσιάζει τον κ. Παντσέρι ως έναν «αφερέγγυο και αναξιόπιστο μάρτυρα διότι αποφάσισε να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει την οικογένειά του και άρα θα υπογράψει ό,τι και να του πουν, ό,τι και να του δώσουν. Χειραγωγείται για να μην πάνε στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του», όπως υποστηρίζει ο κ. Δημητρακόπουλος. Υπό αυτή την έννοια προτίθεται να αρνηθεί οτιδήποτε τυχόν της καταλογίσει ο άλλοτε μέντορας του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ωστόσο ο κλοιός γύρω από την καθαιρεθείσα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ενδεχομένως να στενέψει στην πορεία, όπως εκτιμάται από πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση. Πληροφορίες, μάλιστα, που απομένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι στους λογαριασμούς της Καϊλή έχουν βρεθεί περί τα 250.000 ευρώ με προέλευση από το Κατάρ για τη στήριξη του προεκλογικού της αγώνα το 2019.

Παράλληλα ερευνώνται τόσο οι στενές σχέσεις που είχε το ζεύγος Καϊλή - Τζόρτζι με την Ισπανίδα πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, καθώς έκαναν πολυτελείς... σκαφάτες διακοπές με τη γραμματέα της Λόρα Μπαγιαρίν, όσο και οι χρηματοδοτήσεις που έλαβε η ΜΚΟ που είχε ιδρύσει η αδελφή της ευρωβουλευτή Μανταλένα Καϊλή.

Μετά από ενάμιση μήνα στη φυλακή και με δεδομένο ότι θα παραμείνει στο κελί μάλλον και για όλο τον Φεβρουάριο, γίνεται όλο και πιο δραματικά εμφανές ότι τα περιθώρια κινήσεων και απεγκλωβισμού από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει γίνονται όλο και στενότερα. Και ότι η τύχη της εξαρτάται πλέον περισσότερο από τις κινήσεις άλλων «παικτών», όπως του Παντσέρι, και λιγότερο από τη δική της νομική οχύρωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline