Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  16:07:54

Διμέτωπος Ανδρουλάκη, ως σκληρός τιμητής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη δεύτερη θέση. Διαρροές από Χαρ. Τρικούπη ότι κλείνει η ψαλίδα, γιατί νέα γκάλοπ δίνουν ποσοστά 14% υπέρ ΠΑΣΟΚ και 17% υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Σκληρή η επίθεση Ανδρουλάκη τόσο σε ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ – «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς» και φιλόδοξος ρυθμιστής όλων των πολιτικών εξελίξεων Κυβέρνησης και διακυβέρνησης σε πρόσωπα και προγραμματικές θέσεις».

Το δυναμικό, σκληρό και απόλυτο πλαίσιο που θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του ομιλία σήμερα, στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών και των τομέων του κόμματός του, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην 4ετία της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και εξαπέλυσε πυρά εναντίον της. «Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια εποχή που αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, που βάφτισε επιτελικό κράτος μια παρέα στο Μαξίμου που μεγιστοποίησε τα κέρδη των λίγων εις βάρος των πολλών, αδιαφορώντας για τα αδιέξοδα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο γαλάζιος χάρτης δεν είναι προϊόν της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου και του ύφους της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς, εμπνευστής των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και εγγυητής των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα, διαρροές από Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι κλείνει η ψαλίδα, γιατί νέα γκάλοπ δίνουν ποσοστά 14% υπέρ ΠΑΣΟΚ και 17% υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται.

«Να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν πρόκειται να μπω σε μία άγονη αντιπαράθεση με όσους παραμένουν αμετανόητοι και προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού τις ευθύνες τους, για το ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά ο χάρτης της πατρίδας μας έχει γαλάζιο χρώμα. Άλλωστε τους έκριναν οι πολίτες.

Ζητώ όμως από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται μία γνήσια προοδευτική αξιόπιστη δύναμη που θα σταματήσει την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι δεσμεύεται «στη νέα γενιά της πατρίδας μας πως πρωταρχικός μας αγώνας θα είναι να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που της αξίζουν», ενώ τόνισε την ανάγκη να «πείσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη.Ότι είναι το όπλο των πολλών, για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, πιο δίκαιη. Για να μπορούν να σχεδιάσουν με ασφάλεια το μέλλον τους σε έναν κόσμο αβέβαιο και ταραγμένο».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, «μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και τα εκάστοτε συμφέροντα που τη στηρίζουν επενδύουν σε μία τοξική αντιπολίτευση. Θα βρουν όμως απέναντί τους ένα θεσμικό, προοδευτικό προγραμματικό ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ, Ενωμένο και Δυνατό!».

«Οι διαφορές μας από τον ΣΥΡΙΖΑ...»

Πρόσθεσε δε πως «δεν επιδιώκουμε να διαιωνίζουμε τα προβλήματα, μόνο και μόνο για να υπάρχουμε. Ούτε και διαμορφώνουμε παράλληλους κόσμους ευδαιμονίας με χρήματα των επόμενων γενεών, για να μπορούμε να κερδίζουμε χρόνο στην εξουσία. Δεν φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα. Αρκεί να παλεύουμε για αξίες και ιδανικά.

Οι διαφορές μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν. Είναι πολιτικές και έχουν εκφραστεί. Και γι' αυτές θα αντιπαρατεθούμε, για το τι θεωρούμε προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό. Δεν μας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την αριστερά για αδειανά πουκάμισα.

Οι διαφορές μας από τη Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικές και ιδεολογικές».
Κλείνοντας κάλεσε, «να γυρίσουμε την πλάτη στο φόβο και να ξανακάνουμε την ελπίδα κινητήριο μοχλό των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας. Χρέος μας να υπηρετήσουμε με κάθε κόστος τον λαό και την πατρίδα. Όλοι και όλες μαζί στους αγώνες που έρχονται. Όλοι και όλες μαζί για μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη στις 25 Ιουνίου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσε και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ωστόσο κατά την άφιξή του στον χώρο δεν έκανε καμία δήλωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline