Τ. Ερντογάν: «Δεν σέβομαι» την απόφαση για το Twitter

Αμετανόητος, σκοταδιστής και επίμονος εγωιστής ως νικητής των εκλογών. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας που έκρινε παράνομη την κυβερνητική απόφαση αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να άρει το μέτρο.

  «Φυσικά οφείλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά δεν την σέβομαι. Δεν σέβομαι αυτήν την απόφαση» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου παραβιάζει τις «εθνικές αξίες» της Τουρκίας.

"Οι εθνικές, ηθικές μας αξίες παραβιάσθηκαν, ωστόσο όλα, περιλαμβανομένων των ύβρεων κατά του προσώπου ενός πρωθυπουργού και υπουργών ήταν προφανή", είπε.

Κατόπιν ατομικών προσφυγών, το ανώτατο όργανο της τουρκικής δικαιοσύνης, το Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε παράνομη την τελευταία αυταρχική εκτροπή της τουρκικής εκτελεστικής εξουσίας για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter, κρίνοντας ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.

Η αρμόδια αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών, το TIB, απέκλεισε την πρόσβαση στο δίκτυο τη νύκτα της 20ής προς την 21η Μαρτίου με εντολή του Ενρτογάν, ο οποίος αποφάσισε να τελειώνει με την καθημερινή δημοσιοποίηση στο Ιντερνετ του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που τον εμπλέκουν σε τεράστιο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο.

Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός της Τουρκίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline