Λαγκάρντ: Θέλουμε μια πραγματική λύση για την Ελλάδα

Την εξεύρεση μιας οριστικής και όχι απλά φτηνής (αλλά εφήμερης), λύσης για το χρέος της Ελλάδας υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε από την Μαλαισία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι το ΔΝΤ επιθυμεί μια πραγματική λύση και όχι απλά μια φτηνή λύση για το ζήτημα χρέους της Ελλάδας. «Αυτό σημαίνει ένα χρέος που είναι βιώσιμο το ταχύτερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νέα δήλωση της κ. Λαγκάρντ έρχεται δύο μόλις μέρες μετά το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, όπου έγινε φανερό το χάσμα απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και των ηγετών της Ε.Ε. αναφορικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι ευκαιριακές λύσεις που έχουν ακολουθηθεί μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης δεν οδηγούν πουθενά, παρά παρατείνουν και διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Ενδεικτικό είναι και το σημερινό άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το οποίο απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έχουν μια πιο ρεαλιστική συζήτηση σχετικά με το κόστος της ελληνικής διάσωσης και μάλιστα άμεσα, καθώς αν η συζήτηση αυτή πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές του 2013 «θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ αργά για την Ελλάδα και ενδεχομένως για το ευρώ... Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αρνηθούν να εξετάσουν την μόνη λύση που μπορεί να έχει αποτέλεσμα – το κούρεμα του χρέους- τότε θα είναι αυτοί που θα έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη αν χάσουν τα λεφτά τους σε περίπτωση χρεοκοπίας».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline