Πάρις Κουκουλόπουλος: Πατριωτισμός και ΠΑΣΟΚ

Κύριε Πρόεδρε, για να μην χάσουμε τον ειρμό, να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησε ο κ. Βορίδης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείται να δίνει πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, επίσης, κύριε Βορίδη, δεν δικαιούται να δίνει πιστοποιητικά πατριωτισμού, γιατί μετά το πέρας μίας προσπάθειας που μόνοι ξεκινήσαμε και μαζί ολοκληρώνουμε, έχουμε δώσει στην έννοια του πατριωτισμού μία άλλη διάσταση.

 

Τι σημαίνει πατριώτης σήμερα; Αυτός που ανακυκλώνει και πολώνει διαρκώς τα πράγματα γύρω από υπαρκτά θέματα που δεν είναι όμως μείζονα. Όποιος αγαπάει την πατρίδα, την υπερασπίζεται, την κρατάει όρθια στα δύσκολα και κυρίως, αγωνίζεται να προτείνει πώς θα φύγει από δω και πέρα μπροστά.

....................Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά από το Βήμα ότι η συζήτηση για το πρόσφατο παρελθόν ένα μόνο πολιτικό κόμμα δικαιώνει στην Ελλάδα, μόνο το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά μας, όμως, αν με ρωτάτε, δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου πίσω τέσσερα χρόνια και να λέμε τι έλλειμμα παραλάβαμε και τι κάναμε και τι δεν κάναμε, αν κι αυτά όλα είναι χρήσιμα.

Γιατί; Γιατί η κοινωνία ασφυκτιά και αγωνιά. Η εξέλιξη, που είναι προφανώς θεαματική για όσους ξέρουν στοιχειώδη οικονομικά και μπορούν να αξιολογήσουν τι σημαίνει αυτό το πλεόνασμα, τι σημαίνει αυτή η εισροή χρημάτων, τι σημαίνει η αλλαγή φοράς των πραγμάτων, που είναι το ένα και το μείζον, δεν είναι εύκολα αντιληπτή από τους πολίτες.

Η έγνοια όλων μας μέσα στη Βουλή είναι πώς θα περάσει γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στους πολίτες –αυτό είναι το θέμα- πώς θα σταματήσουν να κλείνουν επιχειρήσεις, πώς θα δώσουμε μια αισιοδοξία στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά, πώς θα βάλουμε μπροστά αναπτυξιακό όραμα, πώς θα μιλήσουμε, πώς θα αλλάξουμε, κύριε Υπουργέ, αυτό που ζούμε όλοι όσοι είχαμε την ευαισθησία και δεν κλειστήκαμε στο καβούκι, μην τυχόν και μας προπηλακίσουν, όσοι άφοβα πήγαμε στην ύπαιθρο αυτά τα τρία-τέσσερα χρόνια για να δούμε τι γίνεται. Και ξέρουμε ότι στην ύπαιθρο συντελείται μια ειρηνική επανάσταση αυτήν τη στιγμή.

Αυτό είναι που πρέπει να περάσει σήμερα στη Βουλή. Δίπλα σ' αυτές τις παραγωγικές δυνάμεις πρέπει να σταθούμε, τις δυνάμεις της εξωστρέφειας, τις δυνάμεις παραγωγής, τις δυνάμεις που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες.

Πότε και πώς θα ανοίξουμε το διάλογο; Πότε θα βρούμε την τόλμη, χωρίς να μιλάμε στη λογική της Δημοκρατίας αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι; Προχθές που ερχόμουν στο αεροδρόμιο, έκανα δυο ώρες να φτάσω, γιατί δέκα διαδηλωτές είχαν κλείσει ξανά το δρόμο. Μέχρι πότε;

Θα πούμε ότι ένα εθνικό όραμα, ότι ένας εθνικός στόχος είναι το Λεκανοπέδιο να βρεθεί, σε έναν ορίζοντα πέντε, δέκα ετών, με ένα εκατομμύριο λιγότερους κατοίκους και δέκα εκατομμύρια παραπάνω τουρίστες; Θα μιλήσουμε πλέον για μια άλλη χώρα που θα μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία της, γιατί θα παράγει πλούτο με ανταγωνιστικά προϊόντα στον τομέα των υπηρεσιών, του πρωτογενούς τομέα, που θα παράγει γνώση, προϊόντα και υπηρεσίες; Αυτά είναι που ζητάνε να ακούσουν από εμάς σήμερα οι πολίτες.

Εμείς από την πλευρά μας στο βαθμό που μπορούμε και ως ΠΑΣΟΚ και ως δημοκρατική παράταξη «ΕΛΙΑ» στις Ευρωεκλογές που έρχονται, αλλά και συμμετέχοντας και στηρίζοντας συγκεκριμένα δημοκρατικά ψηφοδέλτια στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, δίνουμε τη μάχη της ανασυγκρότησης της χώρας μαζί με τη μάχη της ανασυγκρότησης της δικής μας παράταξης. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει πει ο Πρόεδρός του και τον ειρωνεύτηκαν –ήρθε η ώρα να επαληθευτεί αυτό που επίμονα λέει εδώ και δυο χρόνια- θα αρχίσει να ανεβαίνει καθώς θα αρχίσει να ανεβαίνει η χώρα και η πρώτη απόδειξη θα δοθεί στις 25 Μαΐου το βράδυ. »

(Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline