Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα

Συνολικά 13 οι έως τώρα νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που ξεκίνησαν την Τετάρτη.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Αχμεντ Τζααμπάρι, και ο γιος του, ενώ σύμφωνα με το Ισραήλ οι επιδρομές γίνονται κατά τρομοκρατικών στόχων στη Γάζα.
Οι επιθέσεις καταδικάστηκαν από τους Παλαιστίνιους, ενώ η Χαμάς προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι «άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως μόνοι τους».

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους, που έφεραν ως απάντηση τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει δικαιολογία για τη βία που ασκούν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις κατά του λαού του Ισραήλ».

Εξάλλου, διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Ομπάμα καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ και επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline