Γάζα: Έκκληση για εκεχειρία από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Στο Κάιρο μεταβαίνει σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να εργαστούν για την κατάπαυση του πυρός.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ μεταβαίνει στο Κάιρο για να συμμετάσχει σε συνομιλίες για την επίτευξη πιθανής εκεχειρίας, καθώς συνεχίζονται για έκτη μέρα οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και η εκτόξευση πυραύλων από τη Χαμάς κατά Ισραηλινών πόλεων.

Συνολικά τις τελευταίες έξι ημέρες στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 85 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 720, ενώ από παλαιστινιακές ρουκέτες έχουν σκοτωθεί τρεις Ισραηλινοί και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, την Κυριακή 105 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν το Ισραήλ, ενώ άλλοι 41 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας.

Πάντως, το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο εκεχειρίας, υπό την προϋπόθεση να σταματήσουν τα πυρά τους όλες οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα. Από την πλευρά της η Χαμάς για να συμφωνήσει σε εκεχειρία ζητά να σταματήσει ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline