Κρίσιμοι για το Kυπριακό οι επόμενοι 2-3 μήνες

Στα όρια του αδιεξόδου εξαιτίας της Τουρκίας αλλά και των αδιάλλακτων Τουρκοκύπριων. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες τους κρισιμότερους της παρούσας φάσης στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς κατά πόσο η εσωτερική κρίση που διαφαίνεται στην Τουρκία, μετά και την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της χώρας, θα επηρεάσει το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του νέου Τούρκου Προέδρου. Πρόσθεσε ότι πληροφορίες φέρουν τον Ταγίπ Ερντογαν να εμφανίζεται αποφασισμένος. «Ελπίζουμε στρατηγικοί εταίροι της Κύπρου αλλά και Ευρωπαίοι φίλοι και εταίροι της να ενεργοποιηθούν για να υπάρξουν κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα ή και πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι οι διαβουλεύσεις και οι ενέργειες στη Νέα Υόρκη, όπου μεταβαίνει τον ερχόμενο μήνα για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα καταδείξουν κατά πόσο υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του νέου Τούρκου Προέδρου, να συμβάλει ουσιαστικά στην άρση της κατοχής και στην εξεύρεση μόνιμης, διαρκούς και καθόλα αρμόζουσας με ευρωπαϊκό κράτος λύση.

«Συνεπώς, οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι ενδεχομένως και οι κρισιμότεροι στο Κυπριακό», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Νωρίτερα, σε ομιλία του στον ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πεδουλά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι ο χρόνος διαδραματίζει καταλυτικά αρνητικό ρόλο και επηρεάζει σε βαθμό μη αναστρέψιμο βασικά στοιχεία της λύσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline