Ανδρέας Λυκουρέντζος: Εκβιαστές στο Διαδίκτυο

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κατ' αρχήν είμαι αντίθετος σε ορισμένες βαριές αξιολογήσεις, οι οποίες γίνονται και προσβάλλουν τις αξίες του ελληνικού λαού. Ούτε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, ούτε μισαλλόδοξοι είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες.

Μετά την πτώση του Τείχους και την είσοδο υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα –κυρίως παρανόμως- οι οποίοι εργάζονται στις επιχειρήσεις των Ελλήνων, στα ελληνικά χωριά, παρέα με τις αγρότισσες και τους αγρότες, έχουμε δείγματα γραφής αγάπης, συνεργασίας, καλής υποδοχής, και όποια περιστατικά αμαυρώνουν αυτή την εικόνα -γιατί υπάρχουν ορισμένα περιστατικά, τα οποία ορθώς περιέγραψε η συνάδελφος Εισηγήτρια από το ΣΥΡΙΖΑ- δεν επιτρέπεται σε κανέναν, είτε στη διεθνή κοινότητα, είτε εδώ στην Ελλάδα, στο όνομα αυτών των περιστατικών να αμαυρώνουμε την ταυτότητα του ελληνικού λαού.

Γι' αυτό οι αξιολογήσεις, οι οποίες γίνονται από το Βήμα της Βουλής και τις οποίες παρακολουθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γίνονται με ακρίβεια, να αφορούν την πραγματικότητα, αλλά κυρίως με το λόγο μας και τις τοποθετήσεις μας να αναδεικνύουμε και τις αρετές του ελληνικού λαού.

Δεν γνωρίζω εάν οι ποιητές μας, ο Ελύτης, ο Σεφέρης και οι μεγάλοι μας μουσικοσυνθέτες, ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Ξαρχάκος, ύμνησαν ποτέ οτιδήποτε άλλο πέραν της ελληνικότητάς μας, η οποία είναι έμφορτη πανανθρώπινων αξιών. Ο Χατζηδάκις λέει ότι ελληνισμός εντέλει και στο βάθος είναι ο ανθρωπισμός.

Άρα, με υπερηφάνεια υπερασπίζομαι τη διαχρονική μας πορεία, την αμετάκλητη και αυστηρή πεποίθησή μας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας κάθε πολίτη ο οποίος βρίσκεται μέσα στη χώρα. Και ορθώς η νομοθετική σας πρωτοβουλία, κύριε Υπουργέ, συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες τις μέριμνες ούτως ώστε να μην επιτρέπουμε τις οποιεσδήποτε παρερμηνείες.

Επίσης, χαίρομαι για το γεγονός ότι εισακούστηκε η επιστολή η οποία εστάλη από τριάντα επτά συναδέλφους –και είμαι σίγουρος ότι θα την υπέγραφαν και πολύ περισσότεροι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και από άλλες πτέρυγες της Βουλής– για να συμπεριληφθεί, όπως κι έγινε στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που καταθέσατε, η αναφορά σε όλα όσα έχει αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων και οι διεθνείς οργανισμοί σχετικά με τις γενοκτονίες.

Μπορεί να υπάρχουν προγενέστερες αποφάσεις και νόμοι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην λησμονούμε, όταν έχουμε την ευαισθησία να νομοθετήσουμε, ότι πρέπει να καλύψουμε το όλον. Διότι, η γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του εικοστού αιώνα, φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό και σήμερα, σύμφωνα με αυτά τα οποία πληροφορούμαστε από τα μέσα επικοινωνίας όπου δυστυχώς -όχι για τα ίδια τα μέσα αλλά για το θέμα που συμπεριλαμβάνουν- βλέπουμε αποκρουστικές εικόνες απίστευτης βαρβαρότητας, με τις οποίες τροφοδοτούν οι ίδιοι οι δράστες τα διεθνή μέσα επικοινωνίας. Απέναντι σε αυτά δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι και αδιάφοροι.

Ποιες είναι πια οι απειλές στο σύγχρονο κόσμο; Διότι μπορεί η τεχνολογία να μας ένωσε, όμως δεν μας απήλλαξε από τη βαρβαρότητα και το μίσος.

Είμαστε ευτυχείς όσοι πιστεύουμε στο δόγμα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας –και πιστεύουμε- διότι καλλιεργεί την ελευθερία της συνειδήσεως, την αγάπη, το σεβασμό στο συμπολίτη και άρα δεν χωρίζουμε τους λαούς σε πιστούς και απίστους, δεν επιδιώκουμε να εξαφανίσουμε κάποιους. Εμείς δεν θα χειροκροτήσουμε την ΒΟΚΟ HARAM ούτε τους Τζιχαντιστές. Ο κίνδυνος είναι όταν όλοι αυτοί θα βρεθούν ανάμεσά μας. Γι' αυτό η δημοκρατική πολιτεία, η πολιτεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αυτογνωσίας, της αυτοσυνειδησίας περί των ανθρωπίνων αξιών αισθάνεται την υπεροχή της, αλλά πρέπει και να επαγρυπνεί πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Χαίρομαι, κύριε Υπουργέ, για το γεγονός ότι διαλαμβάνετε μέριμνα για εκδηλώσεις ρατσισμού μέσω του διαδικτύου.
Θέλω να ρωτήσω το εξής και παρακαλώ για την προσοχή σας: Ποια μέριμνα διαλαμβάνετε για τις επιθέσεις που γίνονται σε βάρος όλων ημών των συναδέλφων της Βουλής από τους όποιους εκβιαστές, κατ' επάγγελμα συκοφάντες; Πραγματικά, χρειάζεται ελευθερία στο διαδίκτυο.

Όμως, χρειάζεται να προσθέσουμε μία διάταξη που θα λέει τον κατά νόμο υπεύθυνο.

Ξέρετε τι συμβαίνει με τους διάφορους blockers που λειτουργούν στην περιφέρεια; Ωχριούν μπροστά τους αυτοί που κατέχουν τα μέσα επικοινωνίας εθνικής εμβελείας που τα κατηγορούν κάποιοι ότι προβάλλουν κάποιους από εμάς, «αν δεν μου δώσετε τόσα, δεν υπάρχετε» ή «μην ασχολείστε μαζί μου, διότι κάποιος ανταγωνιστής σας έχει την ικανότητα να πληρώνει τόσα, ώστε να μη χρειάζομαι τη δική σας παρουσία» και αρχίζει η σπίλωση.

Τι θα κάνετε με αυτό; Θέλω να μου δώσετε μία απάντηση. Το έχω πει ξανά στη Βουλή. Έρχονται εκλογές. Θα πηγαίνει καθένας από εμάς στην εκλογική του περιφέρεια και θα πληροφορείται ότι ξαφνικά έχει μία έπαυλη και δεν θα μπορεί να αντιδράσει; Τι θα κάνετε με αυτό, κύριε Υπουργέ; Είναι ζήτημα. Δεν θα ορίσετε κατά νόμο υπεύθυνους αυτούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ελευθερία και τη δημοκρατία αυτής της χώρας; Εκτρέφουμε εκβιαστές με την ανοχή του κράτους και κατά τα άλλα εμείς έχουμε ορίσει εδώ ποιες είναι οι εκλογικές δαπάνες τις οποίες δεν πρέπει να υπερβούμε; Για αυτήν την πρακτική του μαύρου χρήματος τι κάνετε;

Πολύ σωστά κάνατε και βάλατε αυτήν τη διάταξη τώρα. Πρέπει να δείτε, όμως, τι θα γίνει παραπέρα.

Τέλος, θα απαντήσω με μία φράση μόνο σε αυτό που ακούστηκε από την Εισηγήτρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Πρωθυπουργό της χώρας. Είπε ο Πρωθυπουργός, «Να ανακαταλάβουμε το κέντρο». Ναι, δεν είπε να ισοπεδώσουμε ανθρώπους, δεν είπε να αποκεφαλίσουμε, δεν είπε να απομακρύνουμε. Τι είπε; Είπε, «Το κέντρο να απαλλαγεί από την παρανομία».

Σκέπτεται η κυρία συνάδελφος τον έμπορο που έχει μαγαζί, πληρώνει ενοίκιο, πληρώνει τους φόρους του, είναι νομοταγής, αλλά δεν μπορεί να πουλήσει, επειδή έχει καταληφθεί η περιοχή του; Την έχουν επισκεφθεί οι κυρίες και οι κύριοι συνάδελφοι αυτήν την περιοχή; Εγώ κάθε βράδυ τον ένα χρόνο που ήμουν Υπουργός Υγείας και έφευγα από το Υπουργείο αργά έβλεπα την ανομία μπροστά μου.

Στο όνομα, δηλαδή, του ότι δεν είμαστε ρατσιστές και του ότι σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα νομιμοποιούμε την ανομία; Αυτό είπε ο Πρωθυπουργός, «Όχι στην ανομία». Βεβαίως, δεν μπορούμε, όπως είπα και προηγουμένως, με την επίκληση των πανανθρώπινων αξιών μας να θυσιάσουμε τη νομιμότητα. Ε, λοιπόν, δεν είναι μετανάστες όλοι όσοι έρχονται στη χώρα. Είναι υπήκοοι τρίτων χωρών παρανόμως εισερχόμενοι στη χώρα.

Αν, λοιπόν, θέλουμε να αναιρέσουμε και αυτό, ας δηλώσουμε ότι η χώρα δεν διαθέτει μεταναστευτική πολιτική. Όμως, νομίζω ότι η χώρα και νόμους και μεταναστευτική πολιτική διαθέτει.

(Ο πολιτικός επιστήμονας, πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline