Στα δικαστήρια η Αργεντινή για νʼ αποφύγει και δεύτερη χρεοκοπία

Έφεση θα ασκήσει η Αργεντινή στην απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να πληρωθούν ομόλογα ύψους 1,3 δις δολαρίων μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα εν λόγω hedge funds είχαν εξαιρεθεί της αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε μετά την χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001, καθώς οι δανειστές (συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών οίκωνElliot Associates και Aurelius Capital) επέλεξαν τον δικαστικό δρόμο για να μην χάσουν τα χρήματά τους.

Η πρόεδρος της Χώρας Κριστίνα Φερνάντεζ έχει διαμηνύσει ότι η Αργεντινή δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα δολάριο, καθώς δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο χρέος, και η κυβέρνησή της εμφανίζεται έτοιμη να φέρει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Αναλυτές, πάντως, αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η Αργεντινή αρνηθεί να καταβάλει τις πληρωμές την 15η Δεκεμβρίου, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ούτε τις πληρωμές προς τους υπόλοιπους κατόχους αναδιαρθρωμένου χρέους (υπενθυμίζεται ότι το 2001 η χρεοκοπία της χώρας αφορούν ομόλογα αξίας 100 δις), με κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα, δεύτερη χρεοκοπία μέσα σε διάστημα 11 ετών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline