Οι αντάρτες αποσύρουν το πυροβολικό τους, στην Ουκρανία

Φαίνεται ότι θα υπάρξει μια περίοδος ειρήνης, αμοιβαίας ανοχής, φρενατίσματος των σχεδίων του Κρεμλίνου. Οι φιλορώσοι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι άρχισαν να αποσύρουν το πυροβολικό τους στην ανατολική Ουκρανία, από τα σημεία όπου ο ουκρανικός στρατός έπραξε το ίδιο, σύμφωνα με όσα είχαν τεθεί υπό διαπραγμάτευση κατά τις συνομιλίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

 

«Αποσύραμε το πυροβολικό μας από τις περιοχές όπου οι δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού έπραξαν το ίδιο. Στα σημεία όπου το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού δεν έχει αποσυρθεί, δεν έχουμε αποσύρει το δικό μας» δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Κείμενο που υπογράφηκε το Σάββατο στο Μινσκ προβλέπει την εφαρμογή ειρηνευτικού σχεδίου εννέα σημείων για τον τερματισμό της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και του τακτικού ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline