Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοπυρπολισμοί τεσσάρων ακόμη ατόμων στο Θιβέτ

Φοιτητές διαδήλωσαν στο Θιβέτ, ενώ συνεχίζονται οι άγριοι αυτοπυρπολισμοί Θιβετιανών ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το καθεστώς του Πεκίνου.

Πάνω από 1.000 φοιτητές διαδήλωσαν στην επαρχία Κινχάι του Θιβέτ, διαμαρτυρόμενοι για την διανομή ενός βιβλίου που καταδικάζει τις σπουδές της Θιβετιανής γλώσσας και χαρακτηρίζει τους αυτοπυρπολισμούς ως πράξεις ηλιθιότητας, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RFA (Radio Free Asia) που εκπέμπει από τις ΗΠΑ.

 

Αν και η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, σύμφωνα με μαρτυρίες μετά την άφιξη της αστυνομίας υπήρξαν επεισόδια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και την μεταφορά περίπου 20 ατόμων στο νοσοκομείο.

Την Κυριακή και την Δευτέρα σημειώθηκαν νέοι αυτοπυρπολισμοί νεαρών ατόμων σε τρεις διαφορετικές επαρχίες του Θιβέτ εκ των οποίων οι τρεις είναι νεκροί, ενώ η κατάσταση του τέταρτου παραμένει άγνωστη.

Από το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 80 αυτοπυρπολισμοί και πάνω από τους μισούς έχουν πεθάνει, σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών. Οι πράξεις αυτές γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αυστηρό έλεγχο της περιοχής από την Κίνα και την θρησκευτική καταπίεση.
Ωστόσο, το Πεκίνο υποστηρίζει ότι η περιοχή του Θιβέτ αναπτύσσεται γρήγορα και πως δεν καταπατούνται τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα