Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική τώρα η Ρωσία για Ουκρανία

Μια πρώτη στροφή προσέγγιση με τις καλές της συνέπειες. Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ενώ οι εκλογικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ ανακοίνωσαν πως οι εκλογές αυτές, που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, προσέφεραν πραγματική επιλογή στους ψηφοφόρους και πραγματοποιήθηκαν με τρόπο σύμφωνο προς τις δημοκρατικές προδιαγραφές, με μόνο μερικά "μεμονωμένα επεισόδια".

Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η Ουκρανία θα σχηματίσει μια "εποικοδομητική" κυβέρνηση η οποία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της μείωσης των εντάσεων στη χώρα, καθώς και στις σχέσεις της με τη Μόσχα, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Στο μεταξύ, ο Ειδικός Συντονιστής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Κεντ Χάρστετ δήλωσε πως "οι εκλογές σηματοδότησαν ένα σημαντικό βήμα στη φιλοδοξία της Ουκρανίας να καθιερώσει τις δημοκρατικές εκλογές ευθυγραμμιζόμενη με τις διεθνείς δεσμεύσεις της".

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα