Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Ρέντσι: Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι απεργίες

«Οι απεργίες κατά της κυβέρνησής μου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ εμείς προσπαθούμε μόνον να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε ιταλικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Παράπονα δικαιολογημένα με το κύμα των απεργιών, που θυμίζουν παλαιότερη, έστω περσινή, Ελλάδα.


Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία, σήμερα χωρίζεται στα δυο, ανάμεσα σε όσους δείχνουν μοιρολατρία και σε όσους θέλουν να κοιτάξουν μπροστά». «Θέλω να ευχηθώ, πάντως, ότι καλύτερο σε όσους στο παρελθόν δεν απέργησαν ποτέ, ενώ τώρα διαδηλώνουν συνέχεια» πρόσθεσε με νόημα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Ο πρωθυπουργός μας μιλά μόνον με όσους του δίνουν δίκιο, και δεν καταλαβαίνει ότι αφού οι εργαζόμενοι γέμισαν τα συνδικάτα στις 25 του περασμένου Οκτωβρίου, και από την στιγμή που οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται θα έπρεπε, μάλλον, να εισακουσθούν τα δίκια των εργαζομένων αυτών» απάντησε η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο.
Υπενθυμίζεται ότι για τις 12 Δεκεμβρίου, τα συνδικάτα Cgil, Uil και Ugl, προκήρυξαν πανεθνική απεργία κατά της οικονομικής πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα