Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μωρό του Γουίλιαμ και της Κέιτ τρίτο στη σειρά διαδοχής

Η Μεγάλη Βρετανία κινείται στους ρυθμούς της εγκυμοσύνης της Δούκισσας του Κέιμπριτζ από χθες, μετά την σχετική ανακοίνωση από τα ανάκτορα.

Η είδηση ότι μετά από 19 μήνες γάμου ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον περιμένουν το πρώτο τους παιδί έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στη Βρετανία, ενώ φωτιά πήραν τα κοινωνικά δίκτυα σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε στο Twitter: «Είμαι ευτυχισμένος από τα νέα ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένουν μωρό. Θα γίνουν θαυμάσιοι γονείς», ενώ και ο αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ τουίταρε: «Φανταστικά νέα για την Κέιτ, τον Γουίλιαμ και τη χώρα. Ένα βασιλικό μωρό είναι κάτι που θα γιορτάσει ολόκληρο το έθνος».

Όλα τα Βρετανικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με το νέο, ενώ ακόμη και η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα δημοσίευσε την είδηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Το μωρό θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του θρόνου μετά τον παππού του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τον μπαμπά του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, ανεξάρτητα αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, μετά τις αλλαγές στους κανόνες διαδοχής που αποφασίστηκαν τον Οκτώβριο του 2011 στο Περθ της Αυστραλίας από τους 16 ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας. Μέχρι τότε ίσχυε ότι ο Βρετανικός θρόνος περνάει στον μεγαλύτερο γιο και παραχωρείται σε κόρη μόνο όταν δεν υπάρχουν γιοι.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα