Κέρι: Ούτε η Ρωσία ούτε οι αυτονομιστές τηρούν την εκεχειρία

Ούτε η Μόσχα ούτε οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία τηρούν τη συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψαν στα μέσα Φεβρουαρίου, κατήγγειλε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

«Μέχρι σήμερα ούτε η Ρωσία ούτε οι δυνάμεις που υποστηρίζει (?) δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις» που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Κέρι ενώπιον μιας επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου, επισημαίνοντας ότι κατά συνέπεια η Ουάσινγκτον ενδέχεται να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

«Ζητήσαμε την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, κυρίως την απομάκρυνση όλων των όπλων και των ξένων στρατευμάτων από την ανατολική Ουκρανία, την πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου των διεθνών συνόρων στην Ουκρανία και την απελευθέρωση όλων των ομήρων» πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός, που κατηγόρησε χθες Τρίτη τη Ρωσία ότι «ψεύδεται» όταν αρνείται κάθε στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία.

«Αν επιβεβαιωθεί αυτή τη αποτυχία (της συμφωνίας του Μινσκ), θα υπάρξουν επιπλέον επιπτώσεις που θα αυξήσουν την πίεση στην ήδη αποδυναμωμένη ρωσική οικονομία», προειδοποίησε ο Κέρι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline