Υπαίθριο πάρτι... μαριχουάνας στο Σηάτλ

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν κάτοικοι της πολιτείας της Ουάσιγκτον την εφαρμογή του νόμου για τη νόμιμη χρήση μαριχουάνας.

Η 6η Νοεμβρίου ήταν η μέρα εφαρμογής του νόμου που επιτρέπει την κατοχή μέχρι 28 γραμμαρίων μαριχουάνας και τη χρήση της από άτομα ηλικίας 21 και πάνω.

Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, μετρώντας αντίστροφα μέχρι την αλλαγή της ημέρας για να ανάψουν και να καπνίσουν τσιγάρα κάνναβης δημοσίως.

Αν και η χρήση σε δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται από τον νέο νόμο, οι αρχές της πόλης επέτρεψαν στο συγκεντρωμένο πλήθος να «γιορτάσει» κατ' αυτόν τον τρόπο την πρώτη μέρα της εφαρμογής του νέου νόμου.
Οι πολιτείες της Ουάσιγκτον και του Κολοράντο είναι οι πρώτες που αποφάσισαν την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας με δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν την 6η Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Στο Κολοράντο ο νόμος θα εφαρμοστεί από τις 5 Ιανουαρίου 2013.

Αν και η χρήση της μαριχουάνας είναι από τις 6 Δεκεμβρίου νόμιμη στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, δεν συμβαίνει το ίδιο –για την ώρα– με την πώλησή της. Ωστόσο, μέσα στο 2013 αναμένεται να έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο που θα επιτρέψει τη νόμιμη πώληση και φορολόγηση της μαριχουάνας. Αναλυτές θεωρούν ότι η νόμιμη αγορά κάνναβης θα αποφέρει στην πολιτεία εκατομμύρια δολάρια από τους φόρους –χρήματα που θα κατευθυνθούν σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η 6η Δεκεμβρίου ήταν επίσης η ημέρα εφαρμογής του νόμου που επιτρέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, που επίσης εγκρίθηκε μετά από δημοψήφισμα στις 6 Νοεμβρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline