Στις 10 Μαρτίου πιθανότατα πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

Η πρόωρη προσφυγή των Ιταλών στις κάλπες είναι πολύ πιθανή, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις των κομμάτων.

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συνάντησε σήμερα τους εκπροσώπους των κύριων κομμάτων και πριν από λίγο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι περιμένει να «καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της».

Ο Ναπολιτάνο κατέστησε σαφές ότι «θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα» των επαφών του και ότι μαζί του «θα συζητήσει όλες τις συνέπειες των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς».

Η ανακοίνωση του Ιταλού προέδρου επιβεβαιώνει πως το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει μέτρα και νόμους της κυβέρνησης Μόντι -με μόνη εξαίρεση τον προϋπολογισμό για το 2013.

Η παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διάλεξε την αποχή και πάλι στη βουλή, κατά την ψηφοφορία για τη μείωση των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μέτρο εγκρίθηκε, χάρη στις ψήφους του κέντρου και της κεντροαριστεράς, αλλά είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μόντι δεν διαθέτει, πλέον, την αναγκαία πλειοψηφία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline