Πρώτη δημόσια εμφάνιση του 88χρονου Φιντέλ Κάστρο

Επέζησε από δεκάδες απόπειρες δολοφονίας του. Κυβέρνηση δικτατορικά πάνω από 50 χρόνια. Σοφός αποσύρθηκε από την εξουσία μετά τα 82 χρόνια. Γεμάτος ενέργεια για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο, ο 88χρονος Φιντέλ Κάστρο χαιρέτισε αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα.

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, ο 88χρονος Φιντέλ Κάστρο, εμφανίστηκε δημοσίως τη Δευτέρα, "γεμάτος ενέργεια", για πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον ένα χρόνο και χαιρέτισε μία αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Αυτή ήταν η πρώτη γνωστή εμφάνισή του έξω από το σπίτι του μετά τον Δεκέμβριο που η Κούβα συμφώνησε στην αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με τις ΗΠΑ--τον επί μακρόν εχθρό του Κάστρο.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες του Κάστρο καθισμένου να ανταλλάσσει χειραψία με τα μέλη της αντιπροσωπείας από τη Βενεζουέλα. Φορούσε ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα αντιανεμικό.
Δεν έχει δοθεί εξήγηση γιατί η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα με πέντε μέρες καθυστέρηση.

Ο Κάστρο είχε συνάντηση περίπου μιάμιση ώρας σε ένα σχολείο με την 33ελή αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα, η οποία βρέθηκε στην Κούβα στο πλαίσιο αποστολής αλληλεγγύης.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα Βενεζουέλα έχει γίνει ο στενότερος σύμμαχος της κομμουνιστικής Κούβας και ο σημαντικότερος ευεργέτης της.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κάστρο ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2014, στα εγκαίνια ενός πολιτιστικού κέντρου στην Αβάνα με χορηγό έναν από τους αγαπημένους του κουβανούς καλλιτέχνες, τον Αλέξις Λέιβα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline