O Κάμερον προπορεύεται έναντι των Εργατικών

Οι Συντηρητικοί του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προηγούνται με διαφορά έξι μονάδων από το Εργατικό Κόμμα ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών.


Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για την εφημερίδα Γκάρντιαν δίνει στους Συντηρητικούς ποσοστό 39%, τρεις μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη μέτρηση. Οι Εργατικοί αντιθέτως χάνουν δύο μονάδες και πέφτουν στο 33%.

Πάντως μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Populus φέρνει τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος καθώς και τα δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 33%.

Οι φετινές εκλογές στη Βρετανία θεωρούνται οι πιο αμφίρροπες από τη δεκατία του 1970. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ προσπάθησε σήμερα να αναστρέψει την αντίληψη ότι το κόμμα του δεν μπορεί να χειριστεί τα οικονομικά θέματα, παρουσιάζοντας μια διακήρυξη που, όπως υποστηρίζει, δείχνει ότι οι Εργατικοί έχουν το πιο υπεύθυνο σχέδιο για την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline