ΣΚΟΠΙΑ: Εξακολουθούν να θέλουν αυτούσιο το «Μακεδονία»

Εξακολουθούν να επιμένουν στην εθνικιστική τους γραμμή τα Σκόπια. Αρνούνται κάθε συμβιβασμό με γεωγραφικό προσδιορισμό ή άλλο του όρου «Μακεδονία».

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού των Σκοπίων περί του περιεχόμενου των τελευταίων ιδεών του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Είναι ανεύθυνο να υπερθεματίζουμε για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και πτυχές σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα (σ.σ. της ονομασίας), υψίστης κρατικής και εθνικής σημασίας. Μπορώ να πω ότι δεν ισχύει αυτό που παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού των Σκοπίων, σχετικά με το περιεχόμενο των τελευταίων προτάσεων του Μάθιου Νίμιτς, στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Διέψευσε όμως όχι το συμβιβαστικό περιεχόμενο-που έχει γνώρισμα τον γεωγραφικό προσδιορισμό- αλλά ότι έγινε η συγκεκριμένη συμβιβαστική πρόταση, την οποία οι Σκοπιανοί αρνούνται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναμεταδόθηκε και από άλλα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς πρότεινε την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Northern Republic of Macedonia).

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρόταση του κ. Νίμιτς για την εθνικότητα και γλώσσα της ΠΓΔΜ είναι: πολίτες της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Adjective / Nationality: of the Northern Republic of Macedonia) και γλώσσα της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Language: the official language of the Northern Republic of Macedonia).-Η νέα εξέλιξη είναι μια απόδειξη της αδιαλλαξίας των Σκοπίων και της προσπάθειας να γίνουν μέλη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε , χωρίς να συμβιβασθούν στο θέμα του ονόματος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline