Χρήστος Παππάς: Για τον Μακρυγιάννη και την Ελλάδα

Κυρίες και κύριοι, σ' αυτήν εδώ την Αίθουσα έχουν κατά καιρούς τιμηθεί διάφορα πρόσωπα και έχει κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για διάφορα θέματα, πολλές φορές θέματα άσχετα με την ελληνική πραγματικότητα και χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.


Για μας, σήμερα, αποτελεί θέμα ουσίας και υποχρέωσή μας, ημών των Ελλήνων εθνικιστών, να τιμήσουμε έναν πραγματικά μεγάλο άνδρα της ελληνικής φυλής και της ορθόδοξης πίστης.

Σαν σήμερα, το 1864, πέρασε στην αιωνιότητα ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης. Εκατόν πενήντα ένα χρόνια μετά το θάνατό του, τα λόγια και οι παραινέσεις του Στρατηγού παραμένουν επίκαιρα. Έλεγε ο Μακρυγιάννης «Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου, τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάνουν».

Η στάση ζωής των Ελλήνων εθνικιστών, ο πολιτικός αγώνας του σήμερα, δηλαδή ο αγώνας των Βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής, είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το πνεύμα και τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αυτό ας είναι το καλύτερο μνημόσυνο για το Στρατηγό Μακρυγιάννη. Η αναφορά αυτή στον κυνηγημένο Μακρυγιάννη από τους φυσικούς και πνευματικούς απογόνους του, δηλαδή από εμάς που υφιστάμεθα διώξεις, λασπολογίες, ανηλεή, ανήθικο και ανέντιμο πόλεμο από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και από τον ξένο παράγοντα για το λόγο ότι υπηρετούμε μόνο την πατρίδα και την αλήθεια και κανένα ξένο ή εγχώριο συμφέρον, ας είναι το καλύτερο μνημόσυνο.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή αναφορά μου, αναρωτιέμαι για το εξής: Τότε, το 19ο αιώνα υπήρχε τουλάχιστον ένας Μακρυγιάννης. Τώρα; Τώρα, τι γίνεται; Τώρα υπάρχει Μακρυγιάννης που να υπηρετεί την αλήθεια; Υπάρχει εθνική πολιτική ή παριστάμεθα όλοι μάρτυρες, όπως και ο ελληνικός λαός, μίας σκυταλοδρομίας –για να μην πω κοροϊδίας- μνημονιακής πολιτικής, όπου συνεχίζουν να υπάρχουν τα «mail», απλώς αλλάζουν τα πρόσωπα και οι διαχειριστές; Από το «mail Χαρδούβελη», στο «mail Βαρουφάκη». Από το «jawohl, Frau», στο «yes mum».

Δυστυχώς για τον τόπο, αφού ο κύριος Πρωθυπουργός ακύρωσε το σύνολο των προεκλογικών του εξαγγελιών, ετοιμάζεται για τη νέα μεγάλη μνημονιακή κυβίστηση που θα διαιωνίσει την ξένη κατοχή της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους.
Κυρίες και κύριοι, δυστυχώς η Ελλάς συνεχίζει να παραμένει μία κατεχόμενη χώρα.

Περνώντας τώρα στο περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που συζητάμε, σημείωσα στην εισήγηση της αξιότιμης Εισηγήτριας της κυβερνητικής παράταξης την έκφραση «βαθύ τραύμα στη δημοκρατία», αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Διερωτώμαι για το εξής: Αποτελεί όντως η ΕΡΤ το κεντρικό ζήτημα και η μοναδική συνέπεια του μνημονιακού ολέθρου της προηγούμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επουλώσει τις πληγές του μνημονίου, οι οποίες κατ' αυτόν είναι η ΕΡΤ και οι καθαρίστριες, συνεχίζοντας όμως εντέχνως την ίδια πολιτική υποταγής στη γερμανική Ευρώπη;

Τελικά, η ΕΡΤ είναι μόνο το βαθύ τραύμα; Οι νεκροί του μνημονίου ή ακόμα καλύτερα οι πεσόντες αυτού του ξενοκίνητου οικονομικού πολέμου δεν είναι το πιο βαθύ τραύμα; Δεν είναι η μεγάλη πληγή; Ο αφανισμός του Έλληνα που νοιώθει ξένος στην ίδια του την πατρίδα δεν τραυματίζει την Ελληνική Δημοκρατία; Επίσης, δεν τραυματίζουν την Ελληνική Δημοκρατία, το Σύνταγμα και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, οι απροκάλυπτες πολιτικές διώξεις εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας;

Θα ήθελα να πω κάτι σε ό,τι αφορά την επίσης εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας που χρησιμοποίησε την έκφραση «ντουντούκα», λέγοντας «δεν είμαστε οι ντουντούκες των δανειστών» ή «δεν είμαστε η πέμπτη φάλαγγα».

Έχει το θράσος η Νέα Δημοκρατία, οι αρχιμάστορες του πολιτικού καιροσκοπισμού, το κόμμα που οικειοποιείται εδώ και δεκαετίες χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς ντροπή, ιδέες, απόψεις και πρόσωπα από την άκρα Δεξιά ως την άκρα Αριστερά, βαυκαλιζόμενοι με τον τρόπο αυτό ότι είναι μία μεγάλη παράταξη, να μιλάει για πέμπτη φάλαγγα; Ποιοι ομιλούν; Ομιλούν οι εκφραστές του μνημονίου και οι προσκυνημένοι της Μέρκελ;

Αναφέρθηκε, επίσης, η ίδια κυρία συνάδελφος στους χαρακτηρισμούς της περασμένης εβδομάδος εκ μέρους Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων των τοκογλύφων και του μνημονίου. Λόγω αυτών των χαρακτηρισμών κατεφέρθη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να ενοχοποιήσει ολόκληρα κόμματα. Άκουσον, άκουσον! Ποιος ομιλεί; Ομιλούν οι εκφραστές της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου, οι σκευωροί της συμμορίας του Αντώνη και του Μπάμπη.

Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν θα το ανεχθούμε άλλο. Δηλαδή να μη φέρει η Κυβέρνηση νέα συμφωνία, που δυστυχώς θα φέρει; Δεν θα το ανεχθούμε, είπε. Τι εννοεί; Τι θα κάνει δηλαδή; Θα κλείσει και άλλους φυλακή; Θα κλείσει και άλλους φυλακή η Νέα Δημοκρατία και τα παραδικαστικά τους κυκλώματα;

Τα ανέφερε αυτά και ο Βουλευτής και συγκρατούμενός μου για δεκαοκτώ μήνες, ο συναγωνιστής κ. Λαγός, συγκρατούμενος χάριν των σκευωριών!
Απόλυτος σιγή εκ μέρους της κ. Βούλτεψη! Το μοναδικό πάθος που διέκρινα στην ομιλία της ήταν η άποψη ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί η Κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές. Προς τι τούτο το πάθος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας; Μήπως γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία ότι οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα τη συρρικνώσει και θα την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη; Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα καταφέρει να φτάσει συντεταγμένη σε αυτή την ενδεχόμενη πολιτική αναμέτρηση.

Τελειώνοντας, για να μην αναλώσω το χρόνο μου στην καταρρέουσα πολιτική δύναμη, αυτή την πρώην μεγάλη παράταξη, να πω ότι ακόμα και αυτή την ώρα, την ώρα και τη στιγμή της ήττας και της μεγάλης συντριβής, κυριαρχεί στο κόμμα αυτό η αμετροέπεια. Καμία σεμνότητα, κανένα ίχνος αυτοκριτικής. Επισήμανε η εισηγήτρια ότι ο κόσμος βοά. Δηλαδή επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έκανε τίποτα διαφορετικό; Την ίδια δυστυχία με την τότε Κυβέρνηση, την ίδια δυστυχία και με τη σημερινή Κυβέρνηση βιώνει ο ελληνικός λαός.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, το οποίο ανακινείται από διάφορα μέσα και κέντρα, εμείς η Χρυσή Αυγή είμαστε έτοιμοι και για εκλογές και για δημοψήφισμα και για ό,τι θέλει να κάνει η Κυβέρνηση, προκειμένου να σερβίρει στον ελληνικό λαό τη μνημονιακή της κυβίστηση, αποποιούμενη των ευθυνών της και προδίδοντας την καθαρή εντολή που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου.

Εμείς είμαστε έτοιμοι με τα μέσα που διαθέτουμε χωρίς κρατική επιχορήγηση, χωρίς καρεκλοκένταυρους, χωρίς μαύρες σακούλες με ευρώ, με μοναδικό μας όπλο τη συμπαράσταση των δοκιμαζόμενου λαού μας. Μιλώ για συμπαράσταση -ξέρετε- που εισπράττουμε και από Έλληνες που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους από το δικό μας. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό εύρημα που αποκρύπτεται εντέχνως στις διάφορες δημοσκοπήσεις.

Για εμάς, κυρίες και κύριοι, το μεγάλο δημοψήφισμα έγινε στις 25 Ιανουαρίου, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε ξεκάθαρη εντολή κατάργησης του μνημονίου. Αντ' αυτού, βλέπουμε σήμερα μια ξεκάθαρη υποταγή της υποτιθέμενης αριστερής Κυβέρνησης στους Ευρωπαίους δανειστές, στην Ευρώπη, στη γερμανική Ευρώπη. Διακρίνεται πλέον ξεκάθαρα η προοπτική της υπογραφής ενός νέου επαχθούς μνημονίου που θα προδώσει τη λαϊκή εντολή και θα βυθίσει περαιτέρω το λαό μας στη δυστυχία και την εξάρτηση.

Και μέσα σε όλα αυτά η Κυβέρνηση φέρνει το παρόν νομοσχέδιο για την ανασύσταση του Δημοσίου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, λες κι αυτό είναι το βασικό πολιτικό διακύβευμα! Είναι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι πληγέντες από το μνημόνιο; Δηλαδή συμβολικά επαναπροσλαμβάνουμε τους χίλιους πεντακόσιους εργαζόμενους της ΕΡΤ για επικοινωνιακούς λόγους και ξεχνούμε το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων; Αυτό, βέβαια, το λέω χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε ενάντιοι στην επούλωση των πληγών της μνημονιακής λαίλαπας των τελευταίων πέντε ετών. Όμως, είναι πολύ σημαντικό, χίλιοι πεντακόσιοι για ενάμισι εκατομμύριο!

Εμείς, λοιπόν, στη Χρυσή Αυγή δεν είμαστε υπέρ της αποσπασματικής αποκατάστασης. Θέλουμε εθνική πολιτική, εθνική στρατηγική, θέλουμε κυβερνήσεις που να μπορούν να πουν τα μεγάλα «ΟΧΙ», που να μπορούν να υπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα και να σταθούν στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού. Αυτός είναι ο πολιτικός μας λόγος, αυτός είναι ο πολιτικός μας στόχος.

Τελειώνοντας, κυρία Πρόεδρε, να κάνω μια περαιτέρω επισήμανση πάνω στο νομοσχέδιο, όσον αφορά την ανεξαρτησία που είπατε -και ξεκαθαρίσατε- του τρόπου λειτουργίας. Διαβάζω σε εισαγωγικά: «Ο εποπτεύων Υπουργός διατηρεί οργανωτικές και ελεγκτικές εξουσίες χωρίς να θίγονται οι αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής» -δηλαδή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης- «υποκείμενο σε κάθε περίπτωση σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Σχετικά με τη διοίκηση του οργανισμού προβλέπεται διοικητικό συμβούλιο επτά μελών. Από αυτά, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τρία ακόμη στελέχη» -τρία ακόμη μέλη, δηλαδή πέντε στο σύνολο- «διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, που είναι αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αφού βέβαια πρώτα εγκριθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τα υπόλοιπα δύο μέλη εκλέγονται από τους εργαζόμενους».

Συνεπώς, για ποια ανεξαρτησία κάνετε λόγο; Το μισό διοικητικό συμβούλιο ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και το υπόλοιπο είναι έρμαιο των εργαζομένων, των συνδικαλιστών και των όποιων συμφερόντων τους.

(Ο δικηγόρος Χρήστος Παππάς είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και βουλευτής Επικρατείας).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline