Η Μαφία εξαπλώνεται στην Ιταλία

Το καρκίνωμα της Μαφίας εξαπλώνεται στο κοινωνικό σώμα της Ιταλίας, στις επαγγελματικές τάξεις αλλά και σε θέσεις-κλειδιά της εξουσίας και του Κράτους.

Το παράνομο Κράτος του οργανωμένου εγκλήματος εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ιστό της Ιταλίας, συχνά με την ανοχή και συνεργασία πολλών κατοίκων και επιχειρηματιών.

Ο Μάσιμο Καρμινάτι ξεκίνησε τη δράση του στους κόλπους της ακροδεξιάς τρομοκρατίας και έφτασε να γίνει ο αρχηγός της Μαφίας της Πρωτεύουσας

«Εχεις ιδέα πόσα κερδίζω από τους μετανάστες; Το εμπόριο ναρκωτικών είναι λιγότερο προσοδοφόρο. Εφέτος κλείσαμε με 40 εκατομμύρια τζίρο, αλλά όλα τα χρήματα και το κέρδος βγήκαν από τους τσιγγάνους, την επείγουσα ανάγκη για στέγαση και τους πρόσφυγες». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Σαλβατόρε Μπούτσι, παράγοντα της Μαφίας και επισημαίνουν το βάθος των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Δεν είναι πλέον το λαθρεμπόριο ποτών και τα ναρκωτικά με τη σωματεμπορία αλλά έχει επεκταθεί στις κατασκευές, τα μεγάλα δημόσια έργα και τις οικοδομές, ενώ έχει διευρυνθεί στη σωματεμπορία από τον τρίτο κόσμο, στα κυκλώματα διακίνησης και νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών, το εμπόριο όπλων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline