Το νέο μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ

Πρόκειται για μια παθολογία της αμερικανικής ζωής. Τα μαζικά εγκλήματα από διαταραγμένους νέους και εφήβους. 

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ. Ο 20χρονος δράστης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια πήγε στο σχολείο, όπου σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί και μετά στράφηκε εναντίον των παιδιών. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν 12 σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.

Οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Νιουτάουν του Κονέκτικατ προσπαθούν να συνέλθουν, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να βρει απάντηση στο ερώτημα τί ώθησε τον 20χρονο δολοφόνο να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει 27 ανθρώπους ανάμεσά τους 20 παιδιά και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

Η ζωή του 20χρονου θα αναλυθεί πολλές φορές τις επόμενες ημέρες καθώς οι ερευνητές αναζητούν στοιχεία από το παρελθόν του που θα φωτίσουν την υπόθεση. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline