O Ρέντσι ετοιμάζει σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

Με ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τύπου Μάρσαλ έφυγε από τη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και είναι αποφασισμένος να το προωθήσεις, Το δήλωσε μάλιστα στις Βρυξέλλες στην πρώτη Διάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», ο Ματέο Ρέντσι είχε σκοπό να προτείνει στις Βρυξέλλες στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές τη χορήγηση στην Ελλαδα ενός σχεδίου Μάρσαλ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστρεπτικές συνέπειες της λιτότητας.

Όπως διαρρέει από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να στηρίξει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για δραστική μείωση της λιτότητας, αλλά επιθυμεί, σε αντάλλαγμα, να δεσμευθεί η Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει κάποιες βασικής σημασίας μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, μια άλλη ιταλική εφημερίδα, η «La Repubblica» προχωρά το ρεπορτάζ ένα βήμα παρακάτω γράφοντας πως ο ρόλος του κ. Ρέντσι ως κατά κάποιον τρόπο διαμεσολαβητής μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, έχει ήδη προσυμφωνηθεί σε παλαιότερη τηλεφωνική συνομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως γράφουν τα ιταλικά μέσα, οι δυο άνδρες είχαν και χθες τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline