Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρκοζί: Ολάντ και Τσίπρας -Λένε και οι δύο ψέματα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρομοιάσει τον Φρανσουά Ολάντ με τον Γιώργο Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας το γνωστό προσωνύμιο «Ολαντρέου». Τώρα, ήταν η σειρά του Νικολά Σαρκοζί να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Nεολαίας του κόμματός του, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας επιτέθηκε στον Ολάντ λέγοντας πως μοιάζει με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αμφότεροι «λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία», όπως τόνισε δηκτικά.

Για να συμπληρώσει: «Έχουν την ίδια μέθοδο, να λένε ψέματα με κάθε τίμημα, να λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία». «Ο ένας ψεύδεται στους Έλληνες, ο άλλος ψεύδεται στους Γάλλους», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον Ολάντ πως έδειξε ασυνήθιστη «μεγαλοψυχία» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «αδυναμία» απέναντι στο ΔΝΤ.
Όπως σημειώνουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η στάση του Σαρκοζί απέναντι στην ελληνική κρίση έχει περάσει από διάφορες φάσεις τις τελευταίες εβδομάδες: Αρχικά, κρατούσε πολύ σκληρή γραμμή -λέγοντας πριν το δημοψήφισμα πως η Αθήνα ουσιαστικά «ανέστειλε τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη»- αλλά στη συνέχεια, έπειτα από συστάσεις από τους συμβούλους του προφανώς, είδε έδαφος για «αποδεκτό συμβιβασμό».

Πολυμέσα