Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί να σωθεί μόνο με λιτότητα

«Βρισκόμαστε σε μια φάση βαθιάς αλλαγής, σε ότι αφορά την συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, απευθυνόμενος στα μέλη της συνέλευσης των ιταλών διπλωματών που συνέρχεται στην Ρώμη.

«Δεν νομίζω ότι κύριο θέμα συζήτησης είναι το 'ναι ή όχι στην Ελλάδα', το οποίο κυριάρχησε τις περασμένες εβδομάδες στις εφημερίδες και τώρα εξαφανίσθηκε από τον Τύπο, όπως συμβαίνει συχνά», υπογράμμισε ο Ρέντσι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος, πάντα, στις προοπτικές της Γηραιάς Ηπείρου πρόσθεσε:

«Ξεκινά μια μεγάλη συντακτική περίοδος για την Ευρώπη. Υπάρχει το βρετανικό δημοψήφισμα, οι γαλλικές εκλογές και ακόμη νωρίτερα οι πορτογαλικές και οι ισπανικές εκλογές, υπό το φως και της συζήτησης που ξεκίνησε σχετικά με την οικονομική πολιτική. Υπάρχει και η προοπτική νέας ώθησης που θα πρέπει να δοθεί στον καθορισμό των κανόνων, ένα θέμα που η έκθεση των τεσσάρων προέδρων έχει μόλις θίξει, αλλά θα πρέπει να είναι αντικείμενο μιας μακράς πολιτικής συζήτησης τους επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με τον Ρέντσι αν υπάρχει ένας χώρος στον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ματς δεν θα πρέπει να είναι το μέγαρο των Βρυξελλών ή του Λουξεμβούργου, αλλά θα πρέπει να είναι η πολιτική, ακαδημαϊκή, και πολιτιστική συζήτηση στο εσωτερικό της κοινής γνώμης των χωρών μας».

«Η Ευρώπη δεν σημαίνει μόνον οικονομική πολιτική – η οποία, εκτός των άλλων, είναι και λανθασμένη» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «η ήπειρος μας στην φάση αυτή δεν μπορεί να σωθεί μόνον με την λιτότητα. Βρισκόμαστε στην Ευρώπη διότι πρέπει να γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς για ιδεώδη, αξίες, ελπίδες».

«Το να δώσουμε και πάλι αξία στη λέξη 'αξίες' είναι υπόθεση πολιτισμού. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κενό είδωλο οικονομίστικων κανόνων», υπογράμμισε, τέλος, ο Ρέντσι.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline