Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: Τραγωδίες σαν αυτήν πρέπει να σταματήσουν

Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε τελετή για τα θύματα από το μακελειό στο Κονέκτικατ δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγές στο θέμα της οπλοκατοχής.

 

«Θα χρησιμοποιήσω ό,τι δύναμη διαθέτω για να αποφύγουμε τραγωδίες σαν κι αυτή», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να υιοθετηθεί ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας σε φίλους και συγγενείς των 27 θυμάτων (20 εκ των οποίων παιδιά) από τα πυρά του 20χρονου Adam Lanza, ο Μπαράκ Ομπάμα αναρωτήθηκε: «Γιατί, ποια επιλογή έχουμε; Δεν μπορούμε να δεχθούμε γεγονότα σαν κι αυτό σαν να είναι ζήτημα ρουτίνας. Είμαστε πραγματικά έτοιμοι να πούμε ότι είμαστε ανίσχυροι μπροστά σε μια τέτοια σφαγή;... Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι η κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενη βία κατά των παιδιών μας είναι κατά κάποιο τρόπο το τίμημα της ελευθερίας μας;»

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν εξήγησε ακριβώς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, αλλά εμφανίστηκε συγκλονισμένος από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ και αποφασισμένος να αναλάβει δράση.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διάβασε ένα-ένα τα ονόματα των θυμάτων του Lanza.

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα