Χιλιάδες τα παιδιά- φυγάδες στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και καταφθάνουν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ σημείωσε ραγδαία άνοδο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με 4.632 παιδιά να έχουν συλληφθεί τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής συνοριοφυλακής, οι αφίξεις παιδιών χωρίς έγγραφα κάτω των 17 ετών που επιχείρησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον περασμένο μήνα.

Ενώ ο συνολικός αριθμός έως τώρα για το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015 μειώθηκε κατά 46% από την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, αντιστοιχεί με την μείωση 51% από το διάστημα 1 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Ιουλίου 2015, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία.

Την «αναπάντεχη άνοδο» παράτυπων μεταναστών παραδέχτηκε χθες και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα.

Το 2014, 140.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες χωρίς έγγραφα επιχείρησαν να περάσουν στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα της χώρας.

Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει εκτιμήσει πως ο αριθμός ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών που περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό το 2015 θα είναι το δεύτερος μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ιστορικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline