Χίλαρυ Κλίντον: STOP στα αεροπορικά ταξίδια

Θα μπορέσει να ταξιδέψει μετά ένα μήνα, αλλά τότε θα τελειώνει η θητεία της. Ήδη βρέθηκε ο αντικαταστάτης της για το θέμα αυτό, Τζών Κέρι.

 

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας τις τελευταίες 10 ημέρες, δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλα αεροπορικά ταξίδια ως τα μέσα Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

Η 65χρονη Κλίντον, αναμένεται πάντως να εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο μετά την ορκωμοσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 20 και 21 Ιανουαρίου.

"Δεδομένης της κατάστασης της υγείας της, οι γιατροί της συνέστησαν να μην πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδας μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Δεν προβλέπεται κανένα αεροπορικό ταξίδι ως τα μέσα Ιανουαρίου", τονίζει ο Φίλιπ Ρέινς σε επιστολή τους προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνήθως συνοδεύουν την Κλίντον στα ταξίδια της.

Ο Ρέινς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η Χίλαρι Κλίντον υπέστη εγκεφαλική διάσειση όταν, ενώ υπέφερε από σοβαρή ίωση που τής προκάλεσε γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση, λιποθύμησε και έπεσε.

Η Κλίντον ταξιδεύει κατά μέσον όρο δυο φορές την εβδομάδα και τα ταξίδια της, στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, διαρκούν πολλές ημέρες. 'Έχοντας διανύσει αεροπορικώς περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα και έχοντας επισκεφθεί 112 χώρες, η Κλίντον κατέχει το ρεκόρ από όλους τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline