Η Ιταλία στον κύκλο της αβεβαιότητας μετά την παραίτηση Μόντι

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπέβαλε απόψε την παραίτηση τη δική του και της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

Κατόπιν τούτου, άρχισε η διαδικασία των διερευνητικών επαφών του Προέδρου, με βέβαιη κατάληξη τις νέες βουλευτικές εκλογές. Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Μάριο Μόντι και μάλιστα επικεφαλής νέου κόμματος, ενώ ο ανερχόμενος στις δημοσκοπήσεις Μπερλουσκόνι θέτει θέμα νέων σχέσεων με την Ευρωζώνη και εμφανίζεται θιασώτης της επιστροφής στη λιρέττα.

Ο Ναπολιτάνο ολοκληρώνει ρις επαφές με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μόντι αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή το πρώι κατά την οποία θα παράσχει διευκρινήσεις σχετικά με τις πολιτικές του προθέσεις.
«Ο Μάριο Μόντι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να μου κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα. Είμαι και πάλι υποχρεωμένος να αναλάβω επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του προς την δημόσια ραδιοφωνία της RAI, αναφερόμενος στον τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε παθητική στάση απέναντι στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της "γερμανικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βορείου Ευρώπης. Αυτό λένε, άλλωστε, και πολλοί (κάτοχοι) βραβείων Νόμπελ».

«Σέβομαι κι εκτιμώ ιδιαίτερα της γυναίκες κι ελπίζω στα ψηφοδέλτιά μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε παρουσία του ευγενούς φύλου που να ξεπερνά το 33% των υποψηφίων», υποστήριξε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline