Αύξηση της βίας κατά Μουσουλμάνων στη Γαλλία

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά βίας με θύματα Μουσουλμάνους, στη Γαλλία, μετά από το μακελειό στο Παρίσι. Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ισλαμοφοβίας, μια οργάνωση που συνδέεται με το επίσημο Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης της Γαλλίας, ανέφερε 32 περιστατικά αντι-μουσουλμανικής βίας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπό κανονικές συνθήκες καταγράφει 4 με 5 καταγγελίες μουσουλμάνων στη διάρκεια μίας εβδομάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Αμπντάλα Ζέκρι. Η Ένωση κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF), ένας ανεξάρτητος οργανισμός, επεσήμανε ότι κατέγραψε 29 περιστατικά.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Ιανουάριο, όταν μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Charlie Hebdo και ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ καταγράφηκαν 178 περιστατικά βίας ενάντια σε Μουσουλμάνους, μέσα σε ένα μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων στην Ευρώπη, που φτάνει τα 5 εκατομμύρια, και αποτελεί το 8% του πληθυσμού.

Ο Αμπντάλα Ζέκρι εξέφρασε το φόβο ότι οι επιθέσεις θα αυξηθούν στο μέλλον, καθώς το αιματοκύλισμα στο Παρίσι ενθάρρυνε υπερεθνικιστικές ομάδες, την άκρα δεξιά και ρατσιστές. «Εκμεταλλεύονται την ατμόσφαιρα για να ξεσπάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανησυχία των μουσουλμάνων είναι τέτοια, που τηλεφωνούν στους δύο οργανισμούς ρωτώντας ακόμη και το αν είναι ασφαλές να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ανάμεσα στα περιστατικά, ένας άνδρας γρονθοκόπησε μια νεαρή γυναίκα η οποία φορούσε ισλαμική μαντήλα στη Μασσαλία την Τετάρτη και της έσκισε τα ρούχα με χαρτοκόπτη, λέγοντάς της ότι είναι τρομοκράτης. Την ίδια ημέρα, σε προάστιο της Λυών άνδρας έριξε το καροτσάκι του σούπερ-μάρκετ πάνω σε μια άλλη γυναίκα που φορούσε μαντήλα και στη συνέχεια την κλώτσησε.

Επίσης μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι έξι διαδηλωτές αποσπάστηκαν από μια πορεία κατά των μεταναστών στο Ποντιβί της Βρετάνης και ξυλοκόπησαν έναν νεαρό περαστικό με καταγωγή από τη βόρειο Αφρική. Σε άλλο συμβάν, Τούρκος που στεκόταν έξω από ένα εστιατόριο με κεμπάπ στο Καμπρέ της βόρειας Γαλλίας δέχθηκε έναν πυροβολισμό στην πλάτη, ο οποίος προήλθε από ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει τη γαλλική σημαία. Ευτυχώς τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά.

Στο Εβρέ της νότιας Γαλλία άγνωστοι έγραψαν στο δημαρχείο της πόλης και σε άλλα κτίρια «Θάνατος στους μουσουλμάνους» και «(με μια) βαλίτσα ή (μέσα σε) φέρετρο», μια αναφορά στο πώς θέλουν να δουν τους μουσουλμάνους να φεύγουν από την πόλη τους.
Παράλληλα υπάρχουν αρκετές αναφορές για σβάστικες που εμφανίστηκαν στους εξωτερικούς τοίχους τεμενών στην περιοχή του Παρισιού και στο Πονταρλιέ κοντά στα ελβετικά σύνορα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline